Větřní se doma sklonilo před v pořadí áčkové skupiny druhou budějovickou Slávií a ve vyrovnané dolní polovině je osmé.

Velešín podal na trávníku třetího týmu tabulky sympatický výkon, ale nakonec si připsal další prohru a je se třemi body poslední.

Větřní – Slávia ČB 2:3 (1:2), branky: 3. Weinhard z penalty, 55. Pliška – 11. Bohůnek, 30. Nevosad, 84. Bravenec.

„Dali jsme sice rychle první gól z penalty po jasném faulu na Peťuleho, ale soupeř srovnal po chybě našeho gólmana a z trestného kopu pěknou střelou přes zeď výsledek otočil. V první půli byla Slávie celkově lepší, ve druhém poločase jsme měli převahu my. Povedlo se dotáhnout, ale pak jsme mezi sedmdesátou a osmdesátou minutou zahodili tři tutovky – a soupeř nás za to z brejku potrestal,“ viděl prohru přímo z trávníku hrající větřínský trenér Zbyněk Ginzel a ještě si neodpustil dovětek: „Většinou to nedělám a k rozhodčím se nevyjadřuji, ale tentokrát musím. Sekce poslala vlastně děti a mladí sudí ten zápas vůbec nezvládali. Na konci to rozhodčí odpískal bez sebemenšího nastavení a když mu diváci nadávali, tak se rozbrečel…“

Sestava Větřní: Pavelka – Skok (46. Dvořák), Ginzel, Žilavý – Dvořáček, Poláček, Pliška, Sukdolák (46. Podskalský), Weinhard – Gutheis, Peťule.

Týn – Velešín 4:2 (1:1), branky: 9. a 73. Tupý, 54. Vařil, 63. Dvořák – 30. Šálek, 80. Semerád.

„Sice jsme zase prohráli, ale z mého pohledu to byl super zápas. Týn byl lepší, ale kluci s favoritem bojovali jako rytíři z velešínského hradu,“ vyzdvihl velešínský lodivod Miroslav Lenčéš a pokračoval: „Do Týna jsme jeli bez zraněných Mikeše, Hrma a Severy, ve službě byl brankář Ottenschläger. Navíc jsme vyzvedávali jednoho dorostence po zápase v Kameňáku a mladý Kysela dorazil z práce až v průběhu. Závěrem musím konstatovat, že po odehrané polovině jsou pro mě jasnými favority na postup týmy Slávie, šumavských horalů z Vacova a právě Týna. Tito soupeři na mě kvalitou kádrů, hrou i disciplínou udělali největší dojem, navíc se na nikoho nepovyšují a hrají slušně,“ ocenil kouč.

Sestava Velešína: Schneider – Zimek, Pomije, Biňovský, Šváb – Lefan (78. L. Kysela), Šálek, Semerád, Falc – Trestr, Postl.

Definitivní tečku za podzimem v oblastní I.A třídě napíše předehrávka jarního čtrnáctého kola, ve které Větřní přivítá v důležitém zápase jedenáctou Lokomotivu Č. Budějovice a má soupeři z krajské metropole oplácet prohru 0:2. Velešín čeká křest ohněm na půdě lídra z Bavorovic, od něhož v prvním vzájemném zápase inkasoval doma krutý dvouciferný debakl 2:10.