Zatímco Větřínští utrpěli pětibrankový debakl na půdě nového lídra áčkové skupiny a jsou stále bez definitivní jistoty na záchranu desátí, tak Velešínští připravili senzaci kola. Poslední tým tabulky nečekaně loupil u Malého jezu na půdě páté budějovické Slávie a od předposledního Sedlce ho dělí už jen bod.

Blatná – Větřní 5:0 (4:0), branky: 32. a 38. Peleška, 5. Čadek, 36. Mišiak, 90. Motyka z penalty.

„Byli jsme ještě na cestě, vůbec nechytili začátek a už se to vezlo. Domácí nás předčili v nasazení, rychlosti i důrazu, prostě ve všem. Blatná je úplně někde jinde a na takové soupeře momentálně nemáme,“ uznal větřínský trenér Jan Peťule a ještě dodal: „Je dobré, že můžeme sáhnout do dorostu a máme koho střídat. Už ale aby byl konec. Snad půjdou dolů jen dva týmy a nás čeká přes léto hodně práce na budování nového mužstva.“

Sestava Větřní: Pavelka – Hronek, Dušek, Dvořák (46. D. Chupík), Rada (46. Soukup) – Sukdolák, Sivák, Gutheis, Poláček – Hlásenský, Podskalský (70. Dobrovodský).

Slávia Č. Budějovice – Velešín 3:5 (0:1), branky: 73. a 89. Hasenöhrl, 78. Kindermann – 41. Vlačuha, 51. Fišer, 63. Semerád, 70. Šálek, 77. J. Zatloukal.

„Kdybychom se takhle sešli pokaždé, tak na chvostu určitě nejsme,“ ví velešínský trenér Miroslav Lenčéš a jedním dechem pokračuje: „Zápas na Slávii nám ukázal, jak na tom momentálně velešínský fotbal je. Když nás nelimitují zaměstnání hráčů a další absence, tak jsme schopni hrát dobrý a vyrovnaný fotbal s jakýmkoliv soupeřem.“

Sestava Velešína: Schneider – Severa, Jirský, K. Zatloukal, Kejšar – Zimek, Semerád, J. Zatloukal, Fišer – Vlačuha (73. Hynšt), Šálek.

V příštím kole Větřní přivítá na svém trávníku sedmý Vimperk (na podzim výhra 2:0) a Velešín se v domácí partii s budějovickou Lokomotivou pokusí o další body potřebné pro opuštění poslední příčky (na podzim prohra 0:2).