Sedmé podzimní pokračování druhé nejvyšší oblastní fotbalové soutěže – I.A třídy – nepřineslo z pohledu vystoupení okresního kvarteta příliš radosti.

Nejlépe se na průběžnou tabulku béčkové skupiny dívá hráčům Velešína, kteří sice po čtyřech výhrách v řadě tentokrát v duelu nováčků brali v Ševětíně „jen" bod, ale s třináctibodovým polštářem se vyhřívají na bronzovém stupínku.

Zbývající náš trojlístek se naopak krčí na spodku tabulky. Jedenácté je Větřní (7 bodů), které ztratilo doma remízou s do té doby venku nulovým novicem z Ledenic. Ještě o bod méně má dvanáctá Kaplice, která nepřerušila šňůru porážek v domácí partii s béčkem divizního J. Hradce. Výmluvná nula na bodovém kontě pak svítí u poslední Nové Vsi, jež si tentokrát vykoledovala doma šestku od budějovické Slávie.

Ševětín – Velešín 2:2 (2:2), branky: 1. Kupec z penalty, 10. R. Novotný – 24. Zimek, 40. Grznárik.

„Začátek byl hrozný. Už po necelé minutě jsme zbytečně faulovali ve vápně, v obraně byl chaos a za chvíli jsme z brejku inkasovali podruhé. Pak ale rozhodčí odpustil domácím penaltu, to kluky zdravě naštvalo, převzali iniciativu a do půle dokázali srovnat. Měli jsme tam na konci poločasu a na začátku druhé půle ještě další šance, ale už bez efektu. Postupně se pak hra vyrovnala, rozhodnut mohly oba týmy, ale výsledná remíza je nakonec spravedlivá. Ševětín má zkušený tým a bod odtud má cenu," hodnotil velešínský kouč Stanislav Kysela a ještě dodal: „Příště máme doma Bavorovice, zisk z venku budeme chtít potvrdit, ale musíme lépe nahradit naše špílmachry Kollára a Kukačku, kteří dostali podivný disciplinární trest na dva zápasy za kritiku sudího po utkání ve Čtyráku."

Sestava Velešína: Kothánek – Severa, Zatloukal, Opekar, Šváb (12. Jaroš) – Jirský, Falc, Fišer, Zimek – Petr, Grznárik.

Větřní – Ledenice 1:1 (1:0), branky: 11. Sukdolák – 84. Benhák.

„První poločas měl skončit minimálně čtyři nula a nebylo co řešit. Neproměnili jsme ale jasné tutovky, z toho opět Homer sám tři, a ve druhé půli jsme pak postupně odešli fyzicky, což je jen odraz špatné tréninkové morálky hráčů. V závěru jsme pak inkasovali ze standardky. Je to velká a hlavně zbytečná ztráta," ví hrající větřínský trenér Zbyněk Ginzel.

Sestava Větřní: Pavelka – Dvořáček, Ginzel, Ma. Kotlár I – Sukdolák, Soukup, Sikuta, Dušek, M. Homer – R. Weinhard – Cifreund (70. Radykhovskyy).

Kaplice – J. Hradec B 1:4 (0:0), branky: 57. Daniel – 79. a 81. F. Votava, 50. Stejskal, 52. Voldán.

Do kaplické sestavy se vrátili například Románek se Smolenem, poprvé v sezoně pak nastoupil Micák. Nově však chyběl nemocný Doubrava a stále mimo hru zůstává útočné duo F. Kouba a Řežáb, což je pro spartakovce asi největší ztráta, neboť do zápasu vstupovali s bilancí tří utkání v řadě bez vstřeleného gólu. Tentokrát se brankově prosadili, když po necelé hodině hry po spolupráci Micáka se Smolenem skóroval prudkou ranou pod břevno Robert Daniel. Kaplický dorostenec byl v té chvíli na hřišti sotva minutu a při svém prvním startu za muže si hned připsal i premiérový gól. To však v koncovce produktivnější hosté měli už navrch a dalšími dvěma slepenými zásahy v závěru podtrhli zasloužené vítězství.

„Je to stále se opakující klasika. Nedáme góly z dobrých šancí a naopak po hloupých chybách inkasujeme. Výsledek neodpovídá obrazu hry, ale v produktivitě nás soupeř jasně vyškolil. My pořád nějak lepíme sestavu a není to ono. Snad až se vrátí Kouba s Řežábem, tak se v koncovce zlepšíme," vyhlíží návrat hráčů základu kaplický lodivod Michal Rybák.

Sestava Kaplice: Ottenschläger – Hejna (83. Pečenka), Románek, Hami – Kuchař (75. Zifčák), Šálek (56. Daniel), Kebl, Micák – D. Smolen, Preusler (83. M. Urazil), Janura.

Nová Ves/Brloh – Slávia Č. Budějovice 1:6 (1:2), banky: 20. O. Švarc – 70., 77. a 84. P. Kindermann, 42. a 67. Dvořák, 38. Strobl.

„Je to už obehraná písnička. Dobrou hru předvádíme půl hodiny, tentokrát jsme dali i vedoucí branku, ale jakmile inkasujeme, tak na nás padne deka, přestaneme úplně hrát a je z toho debakl. A zdá se mi, že je to čím dál horší. Nemám asi hráčům už co říct, a tak jsme se domluvili, že tréninky od tohoto týdne povedou starší kluci a já si i od lavičky dám na nějaký čas pauzu," svěřil se kouč posledního týmu tabulky Karel Švarc.

Sestava Nové Vsi: Poula – Brych, Fober, Smieško – M. Sekera, O. Švarc, Jiří Anderle ml., Vlček (75. Jiří Anderle st.), J. Postl (75. Tejko) – Vejvoda, J. Pouzar (78. Bárta).

Karel Vosika, Libor Granec