Velešínští nechali zapomenout na šestigólový podzimní debakl s Prachaticemi, potvrdili jarní vzestup a v domácí odvetě tým od Libína nejtěsnějším výsledkem udolali.

Větřínští se představili na trávníku lídra áčkové skupiny z Týna nad Vltavou, kterého na podzim před svými fandy zdolali 3:1. Odveta však byla plně v režii favorita, který oplácel i s úroky a srazil náš tým na osmé místo.

Velešín – Prachatice 1:0 (1:0), branka: 11. Šálek.

Velešínští si připsali třetí výhru v sezoně, která jim sice k opuštění posledního místa nepomohla, ale druhý jarní zářez se rozhodně počítá.

Cenný výsledek kvituje i trenér Miroslav Lenčéš: „Jedeme dál! Naděje umírá poslední!“ ví kouč a k zápasu dodává: „Na obou stranách chyběly čtyři opory. Rozdíl byl v tom, že Prachatice měly silnou lavičku, zatímco my museli vinou zranění poslat do hry i pětapadesátiletého matadora Miloše Kyselu. Začali jsme dobře a po spolupráci Semeráda se Šálkem šli do vedení. Postupně nás ale soupeř přimáčkl, ve druhé půli byl už jasně lepší, ale kluci znovu bojovali jako rytíři a i se štěstím to dotáhli do vítězného konce. Z našeho týmu vyzdvihnu vedle gólmana Ottenschlägera ještě stopery Biňovského s Jirským.“

Sestava Velešína: Ottenschläger – Šváb (67. M. Kysela), Biňovský, Jirský, Zimek – Falc, Semerád, Šálek, Fišer – Vlačuha (46. Kejšar), Hynšt (60. Škuta).

Týn – Větřní 4:0 (2:0), branky: 39. a 90. Stoklasa, 34. Houska, 64. Vařil.

„Týn vyhrál zaslouženě, i když jsme se celkem dlouho drželi. Zase jsme hráli s novou obranou, což se asi stane pravidlem. Mladíci teprve sbírají v této soutěži zkušenosti, ale prali se s tím statečně. Ruda Weinhard dorazil z mistrovství Evropy v sálovce ve Španělsku až dopoledne před zápasem, nebyl úplně zdravotně v pořádku a musel v půli střídat, což se na naší hře také projevilo,“ okomentoval hrající větřínský trenér Jan Peťule.

Sestava Větřní: Dobrovodský – Rada, Weinhard (46. D. Chupík), Dušek (77. Sukdolák), Hronek – Z. Chupík (58. Peťule), Poláček, Sivák, Kotlár – Cifreund (65. Troják), Gutheis.

V příštím kole narazí Větřínští na dalšího aspiranta postupu, když přivítají druhé Bavorovice (na podzim prohra 2:4). Velešínští se představí na hřišti aktuálně čtvrté Blatné, se kterou v první části sezony padli doma v divoké přestřelce poměrem 4:8.