Větřínští padli na půdě favorizované a nakonec třetí budějovické Slávie, což však již nic nezměnilo na jejich konečném desátém místě v tabulce áčkové skupiny.

Velešín se naopak loučil vítězně, když doma udolal silný Týn. Pro druhý okresní tým to sice již nemohlo nic změnit na jeho pádu o patro níž, ale Velešínští potvrdili alespoň velmi dobré jaro a soutěž více než důstojně dohráli.

Slávia ČB – Větřní 4:1 (2:1)
14. Vranovský, 31. Kindermann, 49. Boček, 66. Wegenkittl – Gutheis z penalty.

„Vzadu jsme dělali velké hrubky, které domácí trestali. Sice jsme snížili z penalty po zákroku na Podskalského, kterou nám sudí tak trochu daroval, ale špatným nástupem do druhé půle jsme to zase zazdili. Kluci asi už měli v hlavách dokopnou,“ zhodnotil derniéru hrající větřínský kouč Jan Peťule a ještě dodal: „Slíbil jsem výpomoc pro jaro a jako trenér tedy dál určitě pokračovat nebudu. Tým převezme Vlasta Sulzer, který se vrací z Loučovic. Z Krumlova by mohl přijít Beránek a až se dá zdravotně dohromady Ruda Weinhard, tak tu zase bude dobrý manšaft!“ ví.

OP muži - 22. kolo: Sokol Křemže (bílé dresy) - Dynamo Vyšší Brod 5:1 (1:0). Vlevo čtyřgólový Radovan Kaprál v souboji s vyšebrodským Vítem Syrovátkou.
V derniéře nasázela mistrovská Smrčina tucet v Nové Vsi

Sestava Větřní: Dobrovodský – Soukup (46. Štich), Peťule, Sukdolák (55. D. Chupík), Dvořák – Podskalský, Sivák, Poláček, Kotlár (72. Z. Chupík) – Hlásenský Gutheis.

Velešín – Týn 2:1 (0:1)
49. Šálek, 51. Fišer – 30. Tupý.

„V bezstarostném zápase slušné úrovně měly oba týmy v prvním poločase po jedné tutovce, ale zatímco Šálek svůj nájezd prováhal, tak soupeř skóroval. Po prohrané půli jsme prostřídali a během chvíle stav otočili. Škoda špatného podzimu, protože jaro bylo z mého pohledu celkově výborné,“ poukázal velešínský kouč Stanislav Kysela na devatenáctibodový zisk týmu v odvetách a ještě podotkl: „Jestliže se tento kádr udrží a nepotkají nás zase nějaké velké odchody jako před rokem, tak si myslím, že v příští sezoně bude velká šance bojovat o co nejrychlejší návrat. Velkým favoritem ovšem bude, pokud tedy nepůjde nahoru už teď, výborná Kaplice.“

Sestava Velešína: Schneider – K. Zatloukal, Pomije, Biňovský (46. F. Rozkošný), Zimek – Fišer, Semerád (80. Kejšar), J. Zatloukal, Falc – Šálek, Vlačuha (46. J. Rozkošný).