Z dvojice okresních účastníků druhé nejvyšší oblastní fotbalové soutěže – I.A třídy – si nadále v průběžném pořadí béčkové skupiny stojí lépe nováček.

Větřínští měli v závěru minulého týdne napilno, když v krátkém sledu absolvovali dva domácí zápasy, a to páteční dohrávku s budějovickou Lokomotivou a pak sobotní bitvu s lídrem z Plané nad Lužnicí. V dohře si připsali hráči novice třetí výhru v sezoně a byť o den později po boji těsně padli, tak jsou s deseti body uprostřed tabulky na sedmém místě.

Fotbalisté FK Nová Ves / Brloh vyšli naopak naprázdno, když si odvezli čtyřku z Hrdějovic a jsou se šesti body v nabitém spodku tabulky na dvanáctém místě jen o bod od samého dna.

Dvakrát doma

Dohrávka 4. kola: Větřní – Lokomotiva ČB 4:2 (1:1), branky: Martin Kotlár II 3, J. Šustr – Tauber, Zajíček.

„Na těžkém terénu jsme v pátek při dohrávce hráli v první půli špatně. Přesto jsme vedli, když z jediné kloudné akce Weinhard vysunul Kotlára, který se ze sóla nemýlil. Soupeř ale vyrovnal ze standardky a nevypadalo to nijak dobře. Před druhou půlí jsem musel na celý tým zvýšit hlas a náš výkon bych potom označil za velice slušný. Fyzicky jsme soupeře po přestávce přejeli a zaslouženě vyhráli. Pochválím Kotlára dvojku, který se blýskl hattrickem," viděl dohru větřínský kouč Zbyněk Ginzel.

Sestava Větřní: Hüttner – Jílek, L. Šustr, Ma. Kotlár I – Dvořáček, Sikuta, Sukdolák, R. Weinhard, Přibyl (82. Krák) – Ma. Kotlár II (89. P. Homer), J. Šustr (87. Cifreund).

6. kolo (7. hrané): Větřní – Planá n. Luž. 1:2 (0:2), branky: Dvořáček – Trčka, Pěknic.

„Prakticky po osmnácti hodinách jsme nastoupili k druhému zápasu a nezachytili začátek. Soupeř na nás vlétl, hned v první minutě otevřel skóre a po čtvrthodině to už bylo o dva. Postupně jsme se ale dostali do hry a ve druhém poločase, což bylo pro mě docela překvapení, jsme už soupeře fyzicky předčili. Měli jsme více sil, dostali favorita pod tlak a povedlo se snížit, ale na vyrovnání jsme už nedosáhli, i když šance byla. Asi tři minuty před koncem šel ze strany sám Weinhard, ale místo toho, aby to vzal na sebe, tak ještě volil přihrávku, kterou hosté zachytili. Na bod bylo, ale rozhodlo to, že jsme prospali první poločas. Musím ovšem poděkovat celému týmu, který prakticky v jednom dni zvládl velmi dobře dva náročné zápasy," děkoval trenér Ginzel.

Sestava Větřní: Hüttner – Jílek, Vegeš, Ma. Kotlár I – Dvořáček, Sikuta, Sukdolák, R. Weinhard, Přibyl (46. L. Šustr) – Ma. Kotlár II, J. Šustr.

V dalším kole se Větřínští představí na trávníku průběžně třetího Sezimova Ústí.

Prohra pod tratí

Hrdějovice – Nová Ves / Brloh 4:0 (2:0), branky: Jordán, Pražský, Sloup, Pešek.

V úvodu otevřené utkání se pod tratí zlomilo na domácí stranu po čtvrthodině. Osm minut před pauzou přidali Hrdějovičtí druhý pojišťovací gól a výhru pak zpečetili dvěma slepenými brankami v rozmezí 69. až 73. minuty. Hosté měli šanci alespoň na čestný úspěch dvanáct minut před koncem, kdy se po faulu ve vápně pískala penalta, ale střelec Ďurica z puntíku na brankáře Spěváka nevyzrál.

„Začali jsme poměrně dobře a předvedli v úvodu několik slibných akcí, ale pak jsme po obrovských hrubkách dostali do půle dva góly. Po přestávce jsme s tím chtěli ještě něco udělat, ale už to nešlo. A můžeme děkovat Poulovi, který chytil nejméně čtyři další tutovky, kdy na něj chodili domácí hráči sami, že jsme si neodvezli ještě větší debakl. Máme teď problémy se sestavou, takže v dalších zápasech musíme praktikovat úplně jiný styl. Čeká nás teď doma Dobrá Voda, která by asi chtěla jít nahoru. Pokusíme se jí to znepříjemnit," díval se už raději dopředu trenér Nové Vsi Karel Švarc.

Sestava Nové Vsi: Poula – Klein (73. R. Postl), Jiří Anderle ml. (46. Veverka), Wohlgemuth, M. Sekera – Hüttner, Vlček (80. Baier), J. Pouzar, Vejvoda, Smieško – Ďurica.