Pozici v průběžné tabulce nejvýše figurujícího celku z Krumlovska nadále drží Frymburk, který doma udolal nepříjemný Kamenný Újezd a třetí výhrou v ročníku se vyhoupl na bronzový stupínek.

Zbývající náš kvartet okupuje příčky v dolní polovině pořadí. Kaplice se v partii exúčastníků I.A rozešla smírně s Bavorovicemi a je s pěti body devátá. Nakonec dobrý bod vydoloval nováček z Chvalšin ze souboje s neznámým Suchdolem a je se čtyřmi bodíky za Spartakem desátý.

Tříbodové konto nerozšířil druhý okresní novic z Loučovic, jenž se sklonil před Olešnicí. Naopak, vůbec první bodík v této sezoně vydřel Vyšší Brod, který smazal dvougólové poločasové manko s Chlumem u Třeboně, ale vinou horšího skóre zůstává poslední.

Výhra a tři plichty

Frymburk – K. Újezd 2:1 (0:0), branky: 58. Budík, 64. D. Račák – 71. Pavlis.

„Kameňák to na nás v poslední době umí, ale tentokrát jsme zahráli velmi dobře zejména v obraně a soupeře za celý zápas téměř k ničemu nepustili. Pochválím celý tým a ještě jednou vyzdvihnu obranu, kde jasně naším nejlepším hráčem byl Koršala a velký kus práce odvedli i Šisler s Faturou," pobrukoval si frymburský kouč Vlastimil Mertl.

Kaplice – Bavorovice 1:1 (1:1), branky: 34. Janura – 40. R. Hanousek.

„Celkově jsme byli jednoznačně lepší, soupeře přestříleli a měli víc gólových šancí. Chyběl tomu jen vítězný gól, který jsme si podle mého zasloužili. Body jsme tedy ztratili, ale pro mě je pozitivní, že náš výkon byl zase viditelně lepší a posouváme se dopředu. Stále se snažíme manšaft konsolidovat a myslím, že se to už daří. Určitě pochválím zkušeného Januru, který byl hodně vidět a předvedl, že mladíci se od něho mají pořád co učit. A je dobré, že se nám do branky vrátil Říha, čímž jsme vzadu získali na jistotě," kvitoval kaplický trenér Bohdan Malický.

Chvalšiny – Suchdol 3:3 (1:1), branky: 37. Holas, 77. Sluka, 82. Hynšt – 8. Heřman, 58. Záruba, 84. Hešík z penalty.

„Je to ztráta. Dvakrát jsme prohrávali, povedlo se nám dotáhnout a dokonce stav otočit, ale pak přišel zbytečný faul od zkušeného Sluky a soupeř z penalty srovnal. Náš výkon nebyl nejlepší, vypracovali jsme si jen tři šance, ale ty jsme proměnili. Remíza je ovšem spravedlivá. Z našeho týmu dnes pochválím Hynšta, který se znovu dobře ukázal jako náš žolík, po vystřídání hru oživil a opět skóroval," vypíchl přínos gólového náhradníka chvalšinský trenér Zdeněk Čarek.

Loučovice – Olešnice 0:3 (0:2), branky: 8. Lenk, 33. Hanzal, 65. Kačírek.

„Chtěli jsme konečně zase urvat body, ale neměli jsme nárok. První půle byla náš propadák, ve druhém poločase jsme sice díky mladým zabrali, ale nebyli jsme schopni vstřelit branku. Další věcí je moment, kdy celý tým bojuje, ale pak do té doby dobrý gólman Hüttner, který nás vždy podržel, tak dostane laciný gól z rohu. I za nepříznivého stavu tam nějaké šance byly, ale prostě nám to tam nepadalo," posteskl si tentokrát nehrající loučovický lodivod Jiří Hošek.

Vyšší Brod – Chlum u Třeboně 2:2 (0:2), branky: 47. F. Filip, 68. Krauskopf z penalty – 5. Flaška, 8. Hájek.

„Začali jsme hrůzostrašně a po laciných chybách nechali jít soupeře do snadného vedení. Sice jsme se pak zvedli, soupeře přehrávali, ale k úspěchu to dlouho nevedlo, i když šancí bylo na dva zápasy. Na jedné straně soupeřům góly doslova darujeme a sami se na ty své nadřeme až příliš. Je ale na čem stavět a kluci si dokázali, že fotbal nezapomněli. Bohužel, zranil se Jirkal a chybět bude delší dobu," mrzí trenéra Jana Straku ztráta opory.

Jak nastoupili

Sestavy našich týmů v zápasech 4. kola oblastní I.B třídy:

Šumava Frymburk: Malina – Šisler (81. Antl), Koršala, F. Fatura, Ribár – D. Račák, Matuš, Kaňa, R. Mertl (46. M. Račák) – Budík (87. Tichovský), Rillich.

Spartak Kaplice: Říha – Štrbačka, M. Románek, Hami, Gondek – F. Marek, Doubrava (80. Preusler), Kebl, Daniel – Řežáb (67. Hošek), Janura.

Sokol Chvalšiny: Cába – Babinský, P. Postl, Holas, Decarli – Zwifelhofer (64. Hynšt), Sluka, M. Postl, Nymsa – Fučík, Podskalský (87. Fic).

Vltava Loučovice: Hüttner – Tóth, Koutský, Fejtek (46. J. Matulík), Černý – Sojka (46. Šíma), Kališ (84. Dočkal), Dudla, Žák – Karták (83. V. Matulík), Toman.

Dynamo Vyšší Brod: Šesták – Vančura, Pomije, Klíma, Prochaska – Pham (85. M. Gondek), Jirkal (64. Bäuml) – F. Filip, Krauskopf, Rohlík – Dibďák.