Zlatokorunský nováček hostil Loučovice a po prohrané půli zachránil remízu. Tím si udržel post nejlepšího okresního týmu, když mu se sedmi body aktuálně patří pátá příčka. Jen o skóre šestý je bodově vyrovnaný Vltavan.

V partii ještě nedávných soupeřů z vyššího patra mezi Novou Vsí a Kaplicí byla dodržena tradice vzájemných soubojů, které vyhrávají domácí. Nová Ves zapsala druhu výhru a je aktuálně se šesti body osmá. Kaplice nesmazala dosavadní nulu a figuruje na předposlední třinácté příčce.

Zlatá Koruna – Loučovice 1:1 (0:1), branky: 64. Homer – 18. Toman.

Do derby lépe vstoupili domácí, kteří měli největší šanci v 10. minutě, kdy po dlouhém autu hlavičkoval zblízka Steinocher, ale loučovický gólman Šíma reflexivně vyškrábl míč na roh. Z této standardky pak už nic nebylo. Rohový kop pak vybojovali i hosté a byli úspěšnější. Přetažený centr Fejtka našel na zadní tyči nekrytého Tomana, který s pomocí břevna poslal balon do sítě – 0:1. Loučovičtí pak byli aktivnější, ale další jejich šance kryl Schwarz – a do kabin se šlo za nejtěsnějšího stavu.

Po obrátce znovu domácí přidali a byli odměněni. Loučovickou obranou pronikl Ohnsorg, jeho zpětnou přihrávku si ve vápně zpracoval Homer, uvolnil se a přízemní ranou do protipohybu brankáře srovnal na 1:1. S tímto stavem pak už nepohnuly hlavička Zbořila ani tečovaná rána Fejtka, kterou kryl Schwarz – a body se rozdělily.

Trenér František Gallistl (Z. Koruna): „Měli jsme v úvodu proměnit aspoň jednu ze šancí a mohlo to vypadat jinak, ale remíza je z celkového pohledu zasloužená. Loučovice ukázaly, že mají dobrý tým, nebylo to ani nijak tvrdé, dobrý zápas! Tentokrát pochválím celý tým za to, že po nepříznivém vývoji vydřel aspoň remízu. Jsme spokojeni, máme sedm bodů a zkusíme něco uhrát i ve Frymburku.“

Trenér Vlastimil Sulzer (Loučovice): „Na menším hřišti se nehrál žádný zvlášť hezký fotbal. Bylo to o důrazu a standardkách, z nichž jsme jednu využili. Soupeř pak srovnal a i když jsme v závěru měli určitě více sil, tak se už nepovedlo rozhodnout. Byli jsme herně o něco málo lepší, ale domácí si za bojovnost ten bod zasloužili, takže je to spravedlivé. Z našeho týmu byl opět nejvíc vidět Toman.“

Sestavy – Zlatá Koruna: Schwarz – P. Král, Zayml, Gajdoš (70. Tybitancl), Dušek – Rychtář (89. Fuciman), Ohnsorg, Štěpánek, Steinocher st. (59. Kalista) – Lacko, Homer, Loučovice: Šíma – Žák, Somolík, Koutský, Toth – Černý (67. Karták), Dudla, Kališ, Fejtek – Toman, Zbořil.

Nová Ves / Brloh – Kaplice 3:0 (1:0), branky: 40. a 54. z penalty Švarc, 59. Ševčík.

Na domácí stranu se derby zlomilo pět minut před pauzou, kdy po rohu hlavou otevřel skóre Švarc, jenž kdysi zažil i slavné chvíle v kaplickém dresu. Tentýž hráč pak devět minut po změně stran přidal i pojistku, když proměnil desítku nařízenou za srážku brankáře Kuchaře s Pouzarem. Definitivní podobu výsledku pak dal střídající Ševčík, jenž po rychle rozehraném trestném kopu šel sám na branku a v koncovce si počínal s přehledem – 3:0. Tři body zůstaly doma. Kapličtí sice na oko působili fotbalovějším dojmem, ale jejich převaha byla platonická. domácí byli v útočné fázi důraznější a zvítězili zcela po zásluze.

Trenér Lubomír Půlpán (Nová Ves): „Vypadalo to o něco lépe než minule v Klikově a na Kaplici to stačilo. Soupeř nehrál v poli špatně, ale jen po vápno. My byli do koncovky nebezpečnější a efektivnější. Pochválím brankáře Poulu, který dobře četl hru a všechny ošemetné situace s přehledem vyřešil. Vyzdvihnout ale musím matadora Jirku Anderleho, který se podílel na všech třech brankách, navíc hrál v neděli ještě za béčko, v jeho letech (pozn. – 55), prostě klobouk dolů! A ještě si neodpustím poznámku. Na to, že Kaplice bývala velkou fotbalovou baštou v okrese, tak teď hraje o záchranu v I.B třídě, jede na zápas v jedenácti, asi tam není něco v pořádku…“

Trenér Bohdan Malický (Kaplice): „Tentokrát se nám sešlo vše dohromady. Dorost hrál ráno a tři kluci už měli v nohách zápas. Zranil se nám gólman a do branky musel jít hráč, který pak chyběl v poli. Přesto hra nebyla úplně špatná. Byli jsme určitě víc na míči, ale udělali vzadu chyby, které soupeř potrestal.“

Sestavy – Nová Ves: Poula – Šusta, R. Postl, Anderle ml. (83. Klein), Smieško – Hüttner, Anderle, Pouzar, Švarc – Vejvoda (80. Frühbauer), Palkoska (58. Ševčík – 66. Cába), Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Kebl, Čutka, Gondek – F. Marek, Micák, Janura, Vaniš – Řepa, Urazil.