První příčku tak přenechali Třinci (kam po reprezentační pauze příští neděli pojedou).

Bez gólů hrálo Dynamo před před týdnem i v Táboře, ale na rozdíl od derby si černobílí proti dobře organizované obraně Pardubic nějaké šance dokázali vypracovat. „Měli jsme tři velké příležitosti,“ zmínil trenér David Horejš jak dvě možnosti Mashikeho, tak hlavně tutovku střídajícího Kaduly v závěru. Tu trenér Dynama označil za tisíciprocentní: „Když ani z takových šancí nedáme gól, těžko se vyhrává,“ posteskl si.

„Chtěli jsme získat tři body, což se nám nepovedlo, takže jsme zklamáni. Klukům jsem za výkon přesto poděkoval, na hřišti odevzdali maximum a nemám jim co vytknout. Po celý zápas jsme byli jednoznačně lepší a většinou se hrálo na jednu bránu,“ podtrhl Horejš, nicméně neproměněné příležitosti ho mrzely.

Na smůlu v koncovce se přitom nechtěl vymlouvat. Byť třeba Kadula odkrytou bránu minul o centimetry. „Neřekl bych, že to je smůla. Hráč by to měl umět vyřešit líp. Třeba Mashike nemusel střílet z voleje, mohl si to zastavit a zeptat se gólmana, kam to chce,“ zmínil tutovku, do které se hrotový útočník Dynama dostal po ideální Javorkově nahrávce.

„A Kadula? U něj přece nelze mluvit o smůle, to prostě musí vyřešit líp. Buď gólmana obejít, anebo trefit prázdnou bránu. Od toho na hřišti útočník je. To je tatáž chyba, jako když bek mine míč,“ krčil rameny Horejš.

Kadulovu šanci na tiskovce zmínil i trenér hostí Jaroslav Novotný: „My v té 80. minutě, kdy domácí netrefili prázdnou bránu, přežili klinickou smrt,“ oddechl si. „Domácí nás v první půli dostali pod tlak a vytvářeli si šance, gól ale nedali a bod bereme. Se dvěma mužstvy z první trojky jsme hráli a v Opavě i Třinci 1:0 prohráli. Jsme šťastni, že jsme to tady konečně zlomili,“ vyzdvihl.