Fotbalisté Dynama totiž ve středeční podvečerní přípravě v Čelákovicích roli obětního beránka odmítli a zcela nečekaně si zpátky na Lipno, kde jsou od pondělka na týdenním soustředění, vezli skalp pražské Slavie!

„Výhry nad mistrem ligy, byť jen v přípravě, si samozřejmě moc vážíme, hlavně nás ale předvedená hra,“ vyzdvihl výborný výkon svého týmu trenér David Horejš a dodal, že především v první půli jeho svěřenci hráli skutečně velice dobře. „Dali jsme dva góly a navíc měli i další šance. Důležité bylo, že v naší hře byly také věci, které jsme v přípravě nacvičovali. Kluci se nebáli hrát a velké uznání jim patří za to, jak v tom velikém vedru k duelu přistoupili,“ ocenil trenér Dynama.

Právě na velké horko si po zápase stěžovali hráči favorizované Slavie: „Ani nevím, jak bych to měl popsat. Pro mě osobně to byla hra o přežití. Šíleně jsem se trápil a protrápil jsem se tím,“ naříkal v rozhovoru pro klubový web útočník Stanislav Tecl.

Nicméně náročné klimatické podmínky byly pro oba týmy stejné, hráči Dynama ale očividně do zápasu dali větší vůli. A hlavně se i pod tlakem, pod který se místy po půli dostali, vyvarovali zbytečných chyb. Na rozdíl od slávistů, kteří za své chyby pykali. Ve 21. min. Schranz před vápnem Slavie obral o míč Van Burena, posunul ho na Ledeckého, jenž nedal vybíhajícímu Kolářovi šanci zasáhnout – 0:1. A tři minuty před přestávkou se po další špatná rozehrávce Slavie řítil do vápna Provod, kterého zastail Hovorka jen za cenu penalty, a tu Kladrubský suverénně proměnil – 0:2!

„Udělali jsme některé zbytečné chyby v rozehrávce, ze kterých jsme dostali góly, ale od toho je příprava, abychom si vše vyzkoušeli,“ uvedl pro slávistický web kouč Jindřich Trpišovský, vítěze za hru ale pochválil. „Odehráli jsme zápas na dobrém hřišti s dobrým soupeřem,“ vyzdvihl.

Na soustředění na Lipno za týmem ve čtvrtek dorazil i Lukáš Havel, u něhož se tudíž zřejmě podezření na klíšťovou encefalitidu naštěstí nepotvrdilo. „Což je další velice pozitivní zpráva,“ liboval si trenér Horejš a hned připojil ještě jednu: „Jeden nový hráč by měl na soustředění ještě dorazit,“ sdělil, jméno ale ještě neodtajnil.

Slavia Praha - Dynamo ČB 0:2 (0:2) - Branky: 21. Ledecký, 42. Kladrubský (11). ŽK: Mareček, Čavoš. Diváci: 1750. Rozhodčí: Pechanec – Kubr, Hurych. Slavia: Kovář – Frydrych, Kúdela, Hovorka, Zelený – van Buren, Hromada, Hušbauer, Zmrhal – Tecl, Škoda, 2. poločas: Markovič – Holeš, Hovorka, Frydrych, Zelený – Traoré, Ševčík – Baluta, Langhamer, Olayinka – Hilál. Dynamo: Staněk – Čolič (57. Čavoš), Tolavierov, Novák, Kladrubský – Javorek (46. Kulhánek), Havelka (57. Mareček) – Schranz (46. Martan), Provod (75. Brandner), Mršič (57. Táborský) – Ledecký (46. Ayong).

V SOBOTU S AMSTETTENEM
Hned po senzační výhře se Slavií se fotbalisté Dynama ještě večer vrátili z Čelákovic zpět na soustředění na Lipno, ale už v sobotu od 17 hod. v dalším přípravném utkání změří na Složišti své síly s rakouským Amstettenem.