S úmorným vedrem se lépe vyrovnal mladý táborský celek, trenér FK Jindřichův Hradec Roman Lukáč navíc neměl tentokrát vzhledem k řadě omluvenek na sezimoústeckém Soukeníku k dispozici tak početný kádr jako v předchozích duelech. Hosté tahali za kratší konec a hlavně kupili chyby v defenzivě, které šikovní mladíci v dresu soupeře dokázali potrestat.

„Táborsko zvítězilo zaslouženě, má velmi talentovaný tým. Nám tentokrát utkání nevyšlo, byli jsme všude později a prohrávali osobní souboje. Střetnutí nám odhalilo slabiny, na nichž musíme zapracovat. Inkasovali jsme čtyřikrát, to je hodně, dávali jsme si, bohužel, polovlastní góly po velkých individuálních chybách. Nebyli jsme sice kompletní, ale jsme divizní tým a všichni hráči by takové duely měli dokázat plnohodnotně zvládnout,“ poznamenal hradecký kouč Roman Lukáč.

V sobotu 26. července Hradec na svém stadionu u Vajgaru změří síly s rakouským Heidenreichsteinem (16 hodin), po tomto utkání bude ještě v pondělí a ve středu trénovat. Následně hráči dostanou krátké volno a 12. července už začne hlavní fáze přípravy na nový ročník divize.

FC MAS Táborsko B – FK Jindřichův Hradec 4:3 (3:1)
Branky JH: Strejček, Janák, Votava.