Kaplické hráčky totiž v prvním kole v Bernarticích nehrály, když bylo utkání na žádost domácího oddílu MABAPA přeloženo.

Kapličandy tak do soutěže vstoupily až domácím zápasem proti Hrádku, který zcela jistě bude patřit k aspirantům na příčky nejvyšší.

Kaplice – Hrádek u Rokycan 2:6 (1:3)

Od začátku bylo znát, že Kapličandy hrají po letní přestávce vlastně poprvé, navíc v hodně pozměněné sestavě, neboť různé absence znemožnily start hned několika hráčkám. Větší rozehranost hráček Hrádku byla jasně patrná. V prvním kole na domácím hřišti s přehledem 4:1 porazily v červnu ještě třetiligové Sezimovo Ústí a v poháru dokázaly vyřadit v předkole Jablonec nad Nisou, v prvním kole třetiligovou Příbram a v následujícím kole se těší na druholigový Rakovník.

Od úvodních minut tak měly míč častěji na kopačkách hostující fotbalistky. Bezbrankový stav vydržel do 15. minuty, kdy si to středem hřiště k domácí brance namířila Hurtová a střelou pod břevno otevřela skóre – 0:1.

Uběhlo sotva pět minut a rozdíl mezi týmy byl dvoubrankový. Kupilíková přihrála ve vápně Frantové, ta se dokázala uvolnit a střelou z úhlu na bližší tyči překonala Klomfarovou – 0:2.

Hostující hráčky dál kontrolovaly vývoj zápasu. Ve 29. minutě po akci Frantové s Fuchsovou zakončovala Kupilíková a střela olízla břevno domácí svatyně. Po půlhodině hry mohla Frantová přidat ze stoprocentní šance třetí gól, ale vysoko přestřelila. Chuť si spravila o tři minuty později. Po akci Hurtové posunula Přibilová míč právě Frantové, která vydařenou technickou střelou nedala Klomfarové šanci – 0:3.

Kapličandy nesložily zbraně a krátce na to se i ony gólově prosadily. Praizlerová přesným pasem za obranu našla rozběhnutou kapitánku Pavlu Petříkovou, která postupovala sama na branku a střelou kolem vybíhající Ivaničové snížila na 1:3. Jen na vysvětlenou, v červnu hrála kaplická kapitánka ještě pod svým dívčím příjmením Křivová.

Vstřelený gól domácí viditelně povzbudil. Ve 42. minutě Petříková kolmicí vysunula Matouškovou, která se dostala do vápna, její křížnou střelu Ivaničová neudržela, ale míč proskotačil vedle branky. Po následném centru Petříkové od rohového praporku hlavičkovala Bartoníčková pouze do tyče a dorážející Praizlerová z úhlu v těžké pozici nezacílila přesně.

Co se nepovedlo na konci prvního poločasu, to se podařilo po dvanácti minutách hry v dějství druhém. Trestný kop z poloviny hřiště zahrávala Praizlerová, brankářka Ivaničová v pokleku při zákroku centr neudržela a dobíhající Pálková dorazila míč do opuštěné branky soupeře – 2:3.

Hostující brankářka se notně zapotila i v 65. minutě, kdy s dávkou štěstí zlikvidovala trestný kop Petříkové.

V polovině druhé půle mohla přidat čtvrtý gól hostů Frantová, ale branku minula. Utkání se definitivně zlomilo na stranu Hrádku v 69. minutě, kdy se k přímému kopu z větší vzdálenosti postavila Andrlová a její přízemní střela zapadla k pravé tyči – 2:4.

Za další tři minuty byly hostující hráčky ještě veselejší, když rohový kop zahrávala Klímová a zatočený centr skončil v síti u zadní tyče – 2:5. Tím bylo definitivně rozhodnuto.

Konečnou podobu výsledku dala dvě minuty před koncem Hurtová, která se prosadila zblízka po rohovém kopu Klímové – 2:6.

Na výborného soupeře Kapličandy při podzimní premiéře prostě nestačily. Hrádek měl velkou kvalitu, vyhrál zcela po zásluze a zajistil si vedení v průběžné tabulce déčkové skupiny fotbalové divize žen.

Fakta – branky: 36. Petříková, 57. Pálková – 15. a 88. Hurtová, 20. a 33. Frantová, 69. Andrlová, 72. Klímová, bez karet, rozhodčí Reitinger, 20 diváků.

Sestava Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Praizlerová, Petržalová, Vocedálková, Matoušková, Bartoníčková, Stoklasová, Kratochvílová, Petříková, Pálková, střídala: Suchanová.

Libor Granec