Na podzim Kapličandy dostaly v Milíně osmičku, v domácí odvetě chtěly sehrát vyrovnanější partii, tím víc, že v sázce ještě byly stupně vítězů. Zásadní komplikace však přišla ještě před začátkem, když domácí lodivod Křiva neměl k dispozici ani jednu z tradičních brankářek. Poprvé mezi tyče se tak v mistrovském utkání postavila Petra Suchanová.

Fakta – branky: 16. a 48. Praizlerová – 14., 52. a 65. Vyskočilová, hráno bez karet, rozhodčí Brt, 40 diváků.
Sestava Kaplice: Suchanová – K. Jedličková, Vávrová, Važanová, Tošilová, Matoušková, Hnízdilová, Vocedálková, Praizlerová, Bartoníčková, Křivová.

Kaplice – Příbram 2:3 (1:1). Po úvodní oťukávané se jako první osmělily příbramské hráčky a ujaly se vedení trefou Vyskočilové zpoza vápna pod břevno – 0:1. O chvíli později se však radovali i domácí příznivci. Hostující brankářka odkopla míč do středu pole přesně k nohám Praizlerové, která prokázala výbornou kopací techniku a z dálky poslala balon neomylně do odkryté svatyně na 1:1.

Na další změnu skóre se pak i přes dobré šance na obou stranách čekalo až do 48. minuty. Lépe do druhé půle vstoupily Kapličandy, po faulu na Važanovou se k trestnému kopu postavila Praizlerová a skákavou střelou strhla vedení na domácí stranu – 2:1.

Stejně jako v úvodu se však ani tentokrát z náskoku neradoval vedoucí tým dlouho. Za čtyři minuty zahrávali hosté roh a na zadní tyči nepokrytá Vyskočilová s přehledem srovnala na 2:2. O tom, že doma nezůstane ani bod, se rozhodlo v 65. minutě, kdy příbramská tahounka Vyskočilová z přímého kopu zkompletovala hattrick – 2:3.

Skóre otevřela Tereza Koláčková (vpravo před Evou Hnízdilovou a Kateřinou Jedličkovou), ale body se nakonec v derby dělily.
Kaplice v derby z divizního čela obrala mistra z Mokrého


Perně vybojované vedení si již celkově stříbrné hráčky Příbrami nenechaly vzít a Kapličandy v této divizní sezoně obsadily i tak velmi pěkné čtvrté místo.

Libor Granec