V souboji do té doby stoprocentních celků se utkal první tým tabulky s druhým, Kapličandy však byly v čele jen díky lepšímu skóre. Dala se tedy očekávat vyrovnaná bitva. Hostující Vodní stavby dorazily k zápasu pouze s jedenácti hráčkami. Kvalita mladému kádru ale rozhodně nechyběla, vždyť sedm západočeských hráček prošlo plzeňskou Viktorkou.

Kaplice - VS Plzeň 5:0 (0:0)

První poločas byl v součtu vyrovnaný, ale v první jeho polovině byly aktivnější hostující fotbalistky, v druhé pak pro změnu Kapličandy. V 10. minutě Petržalová pokryla střelu Šidvicové. Stejná hráčka se do zakončení dostala i o několik minut později, kdy střelu z úhlu na bližší tyč Petržalová vytěsnila na rohový kop.

Pořádnou porci štěstí si pak kaplická brankářka vybrala ve 20. minutě, kdy po nákopu hostující hráčky míč při vybíhání minula, balon však naštěstí těsně minul pravou tyč.

V dalším průběhu prvního poločasu se pro změnu častěji do zakončení dostávaly fotbalistky kaplického Spartaku. Ve 29. minutě pronikla po pravé straně V. Jedličková, přesnou přihrávkou našla ve vápně nabíhající Chvalovou, jenomže ta zblízka vyběhnutou brankářku Krákorovou nepřekonala. O několik minut později se dostala lacino k balónu Matoušková, pokusila se z dálky trefit odkrytou svatyni soupeře, ale mířila nad.

Čtyři minuty před odchodem do kabin se na pravé straně uvolnila Matoušková, zpětnou přihrávkou našla ve vápně Bartoníčkovou, ta vyslala povedenou křížnou střelu, radost však domácím zmařila levá tyč. I díky tomu se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se obraz hry změnil a výraznou měrou k tomu přispěl rychle vstřelený gól domácích. Po pěti minutách hry Matoušková posunula do běhu Veronice Jedličkové, ta byla ve vápně u míče dříve než vybíhající Krákorová, udělala kličku a střelou do odkryté brány otevřela skóre zápasu – 1:0.

O šest minut později už to bylo o dva. Po pravé straně zatáhla balón Matoušková, po její přihrávce pálila Bartoníčková znovu jen do tyče, ale odražený míč doklepla do prázdné branky Monika Pálková – 2:0.

V 64. minutě padl další gól do plzeňské svatyně. Rohový kop zahrávala V. Jedličková, odražený míč se dostal k Heleně Praizlerové, která zblízka poslala balón pod břevno – 3:0.

Vzápětí Vávrová přesným pasem našla za hostující obranou naběhnutou Zuzanu Matouškovou, ta pronikla až do šestnáctky, našla si prostor k zakončení a střelou po zemi zvýšila už na 4:0.

Zápas byl rozhodnut. Navíc hostující tým hrál střídavě i v menším počtu, když některé hráčky bojovaly se zraněním. Poslední minuty dohrávaly Západočešky dokonce oslabeny o dvě fotbalistky. Proti oslabenému soupeři Kapličandy ještě jednou gólově udeřily. Pět minut před koncem Suchanová poslala kolmou přihrávku na Veroniku Jedličkovou, a ta pohotově překonala vybíhající brankářku Krákorovou, která se zastavila na půli cesty – 5:0.

Šlágr kola tedy skončil jednoznačným vítězstvím kaplických fotbalistek, které si upevnily vedení v déčkové divizní tabulce.

Fakta - branky: 50. a 85. V. Jedličková, 56. Pálková, 64. Praizlerová, 65. Matoušková, ŽK 1:0 (Matoušková), rozhodčí Písek, 60 diváků.

Sestava Kaplice: Petržalová – K. Jedličková, Vávrová, Vocedálková, Chudá, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Pálková, Chvalová, V. Jedličková, střídaly: Straková, Michalicová, Suchanová, Tošilová, Litvanová, Klomfarová.

V dalším kole pojedou Kapličandy hájit post lídra na trávník průběžně sedmé Jiskry Domažlice.

Libor Granec