První polovinu uzavřeli fotbalisté kaplického Spartaku na hřišti soupeře ze dna tabulky béčkové skupiny I. A třídy. V minulém kole Kapličtí střelecky tápali v Hrdějovicích (0:2), což chtěli napravit – a povedlo se jim to měrou více než vrchovatou.

Tr. Sviny – Kaplice 0:8 (0:3)

Favorizovaní hosté od úvodní minuty diktovali tempo hry, hráli s chutí a připisovali si jeden střelecký pokus za druhým. Bezbrankový stav vydržel jen do 12. minuty, kdy na polovině hřiště Hami vybojoval míč pro Svobodu, ten zatáhl po pravé straně, ve vápně našel nepokrytého Januru, a ten zamířil přesně k bližší tyči – 0:1.

I po vstřelení vedoucího gólu hosté dál pokračovali v aktivní hře plné pohybu. Na konci první půlhodiny sice několikrát zahrozili i domácí, ale další změny uchystali opět Kapličtí, kteří tlak v závěru poločasu přetavili ve dvě vstřelené branky. Nejprve poslal centr z pravé strany na zadní tyč Roule a Lukáš Pulec hlavou zvýšil na 0:2.

Dvě minuty před pauzou pak Kapličtí podnikli rychlý výpad do otevřené domácí obrany, Lukáš Pulec našel na pravé straně Januru, ten se dostal do šestnáctky a brankáře Vrábka překonal elegantním obloučkem – 0:3.

Jestliže příznivci svinenských barev čekali, že po změně stran domácí hráči přece jenom začnou soupeři více vzdorovat, museli být zklamáni. Kapličtí fotbalisté dál hráli s obrovskou chutí a domácí byli všude pozdě. Gólman Vrábek tak musel čelit dalším a dalším střelám a šancím. Pomoci od svých spoluhráčů se příliš nedočkal. V 51. minutě Svoboda našel před brankářem zcela osamoceného L. Pulce, ten však velkou šanci trestuhodně spálil. Vzápětí po akci Micáka s Gondekem byl po zpětné přihrávce v gólové pozici Janura, mířil však rovněž mimo. V 54. minutě Janura vyslal míč do uličky nabíhajícímu Svobodovi, ale ani tato šance nebyla využita. Skóre se měnilo o tři minuty později. To po faulu na Svobodu měli hosté výhodu přímého kopu, k míči se postavil kapitán Vávra, jenž našel díru v domácí zdi a Vrábek byl bezmocný – 0:4.

Hosté se bavili fotbalem a ani v dalších minutách neubírali ze svého elánu. V 59. minutě Vrábek vyboxoval povedenou tvrdou ránu Svobody. Netrvalo ale dlouho a domácí gólman lovil míč ze své sítě popáté. V 60. minutě hosté podnikli brejk do otevřené obrany, Janura zprava pronikl do vápna, před brankou hledal Rouleho, kterému střela nesedla, jenomže míč doputoval ke Svobodovi, a ten už zacílil přesně – 0:5.

V 66. minutě šli Kapličtí do přečíslení čtyři na dva, Janura posunul míč doleva Svobodovi, následovalo křížné zakončení a šestý gól v domácí svatyni – 0:6.

A za dalších pět minut Ondřej Svoboda zkompletoval čistý hattrick, když se po centru L. Pulce z pravé strany prosadil tentokrát hlavou – 0:7.

Domácí byli doslova bezradní. Deset minut před koncem Gondek našel centrem na vápně Krauskopfa, jenž se pokusil Vrábka přehodit chytře hlavou, bohužel branku těsně minul. Pět minut před koncem pronikl z pravé strany přes několik bránících hráčů L. Pulec až do těsné blízkosti gólmana, jako na zlatém podnose pak předložil míč Tomáši Kačírkovi – a bylo to už 0:8. Až v samotném závěru měli gólovou příležitost i domácí. Po dlouhém pasu se až před brankáře dostal Lenk, jenomže hrdinou okamžiku se stal gólman Štěpánek, který si čisté konto vzít nenechal.

Kapličtí fotbalisté zcela zaslouženě vysoko vyhráli a za chuť střílet další a další góly byli i posléze odměněni. Výrazně vylepšené skóre je totiž při bodové ztrátě budějovické Slávie (1:1 doma se Čtyřmi Dvory) po měsíci opět vrátilo na první místo tabulky.

Fakta – branky: 60., 66. a 71. O. Svoboda, 12. a 43. Janura, 40. L. Pulec, 57. Vávra, 85. Kačírek, střely na branku 3:17, mimo 5:12, rohy 3:5, fauly 14:17, žluté karty 2:1 (u hostů L. Pulec), jako hlavní řídil rozhodčí Nedvěd, sledovalo 80 diváků.

Sestava Kaplice: O. Štěpánek – Hami (68. Sedláček), Vávra, Doubrava, Gondek – Micák, Kačírek, Janura (80. Štrbačka), Roule (60. Krauskopf) – L. Pulec (85. F. Říha ml.), O. Svoboda.

Libor Granec