Hráčky Protivína měly na svém kontě před tímto zápasem nula bodů, když dvakrát prohrály nejtěsnějším výsledkem o jediný gól. Kapličandy na tom byly nepoměrně lépe, v dosavadním průběhu se mohly chlubit stoprocentní bilancí – a byly tedy favoritkami.

Protivín – Kaplice 0:8 (0:2)

Papírové předpoklady se začaly také velice brzy naplňovat. Šance hostů z úvodní čtvrthodiny sice ještě zůstaly nevyužity, ale v 16. minutě se už skóre ve prospěch Spartaku měnilo. Po pravé straně zatáhla míč mladá naděje Matoušková a po její přesné přihrávce překonala brankářku Pečenou kanonýrka Veronika Jedličková – 0:1.

Spolupráce stejných hráček pak zafungovala i o pět minut později, kdy opět Matoušková přihrávala do vápna, Veronika Jedličková byla u míče dříve než domácí gólmanka – a bylo to 0:2. Na tomto výsledku se poté přes některé slibné šance v prvním poločase již nic nezměnilo.

Po obrátce hrály první housle fotbalistky kaplického Spartaku, které na hřišti již zcela jasně dominovaly. Na další branku v domácí síti se čekalo pouze deset minut. Ještě na vlastní polovině převzala míč zkušená Helena Praizlerová, prošla středem hřiště a tvrdou ranou z hranice vápna prostřelila brankářku Pečenou – 0:3.

Hostující fotbalistky byly i nadále při chuti a další góly na sebe nenechaly dlouho čekat. V 61. minutě se do odraženého míče ze šestnáctky opřela Květa Tošilová a parádní trefou navýšila vedení hostujícího týmu – 0:4.

Uběhly sotva dvě minuty a pověstný „bůr" byl dovršen. Rohový kop zahrávala V. Jedličková, gólmanka Pečená vyrazila míč pouze k nohám Pavly Křivové, a ta střelou po zemi z patnácti metrů poslala míč do branky – 0:5.

V 68. minutě zahrála jedna z domácích hráček před vápnem rukou – a výhoda přímého kopu pro Spartak byla na světě. K míči se postavila kapitánka Pavla Křivová a střelou přes zeď vymetla pavouky z horního růžku protivínské svatyně – 0:6.

Ani to však ještě nebylo ze strany hostujících hráček vše. V 71. minutě střílela Bartoníčková a vyražený míč pohotově doklepla do branky Zuzana Matoušková – 0:7.

A poslední slovo si pak v 79. minutě vzala Markéta Bartoníčková, jež po pěkném uvolnění vyslala křížnou střelu, která skončila v horním rohu protivínské branky – 0:8.

Zápas skončil přesvědčivou a zaslouženou výhrou hostující Kaplice o osm branek. Za předvedený výkon si pochvalu trenéra Křivy vysloužil celý tým, zvláště pak Simona Vocedálková, která zápas odehrála na pro sebe nezvyklém postu ve středu obrany.

Fakta – branky: 16. a 21. V. Jedličková, 63. a 68. Křivová, 55. Praizlerová, 61. Tošilová, 71. Matoušková, 79. Bartoníčková, rozhodčí Humr, hráno bez karet, sledovalo 60 diváků.

Sestava Kaplice: Klomfarová – Kováříková, Praizlerová, Vocedálková, K. Jedličková, Matoušková, Tošilová, Bartoníčková, Stoklasová, Křivová, V. Jedličková, střídala: Suchanová.

Kapličandy se nyní vyhouply do čela průběžné tabulky. O tomto víkendu však mají děvčata Spartaku (při lichém počtu týmů v déčkové divizní skupině) v kalendáři volný los.

Libor Granec