V dalším kole ženské fotbalové divize se na kaplickém trávníku střetli dva tradiční soupeři – domácí Spartak hostil borovanský Calofrig.

V utkání druhého týmu tabulky s pátým byly favoritkami domácí hráčky. Bylo však zapotřebí uhlídat nebezpečné hráčky soupeře Vyslužilovou a Benedovou.

Kaplice – Borovany 2:0 (2:0)

Od úvodních minut byly o poznání aktivnější Kapličandy. V 6. minutě hostující gólmanka Tomšů kryla střelu kapitánky Křivové. Za chvíli centrovala zprava Matoušková, ve vápně se k zakončení dostala Tošilová, ale střela jí nesedla a Tomšů míč ukryla v rukavicích. Vzápětí V. Jedličková našla nabíhající Křivovou, ta se dostala do zakončení z úhlu, ale Tomšů také neprostřelila. Ve 21. minutě se v pozici volající po gólu ocitla Pálková, její zakončení však bylo nepřesné. Hned v následující minutě Tomšů vyrazila centr Matouškové, gól na noze měla znovu Pálková, ale borovanská brankářka opět zasahovat nemusela.

Fotbalistky Spartaku se dočkaly až těsně před uplynutím půlhodiny hry. Po obléhaní borovanské svatyně odcentrovala z levé strany V. Jedličková, do vzdušného souboje šla odvážně hlavičkující Monika Pálková – a bylo to 1:0.

A ještě do přestávky Kapličandy svůj náskok dokázaly zdvojnásobit. Trestný kop zahrávala ve 41. minutě ze strany Křivová, centr odhlavičkovala bránící hráčka pouze do prostoru, kde se nacházela Zuzana Matoušková, která pohotovou křížnou hlavičkou přelobovala bezmocnou brankářku Tomšů – 2:0.

Až pak se do vážnějšího zakončení dostaly i hostující hráčky, ale Pečmanová mířila pouze do náruče připravené brankářky Petržalové.

Ani poločasová přestávka nic nezměnila na rozložení sil na hřišti. Kapličandy i nadále měly míč častěji na kopačkách a znovu se jim dařilo po většinu času držet soupeře na distanc od vlastní branky. Na skóre se však až do závěrečného hvizdu již nic nezměnilo.

Nejblíž k zápisu do střelecké listiny byli domácí už ve 48. minutě, kdy Křivová uvolnila Matouškovou, ta pronikla zprava až před brankářku Tomšů, nastřelila však jen bližší tyč. V závěru ještě po dlouhém výkopu brankářky Petržalové se na branku hostů řítila osamocená Stoklasová, vyběhnutou Tomšů překonat nedokázala a stejně následně skončila i dorážka Křivové.

Hráčky Spartaku kontrolovaly utkání a nakonec dokráčely k zaslouženému dvoubrankovému vítězství, kterým daly zapomenout na předchozí první sezonní porážku z Hrádku.

Fakta – branky: 29. Pálková, 41. Matoušková, hráno bez karet, řídil rozhodčí Janda, sledovalo 45 diváků.

Sestava Spartaku: Petržalová – Kováříková, Praizlerová, Vocedálková, K. Jedličková, Matoušková, Tošilová, Bartoníčková, Stoklasová, Křivová, V. Jedličková, střídaly: Suchanová, Pálková.

V příštím kole se kaplické dívky představí v sobotu na hřišti osmé Blatné.

Libor Granec