K zápasům šestadvacátého dějství divize a krajského přeboru, domácím vystoupení okresních nováčků I. A třídy, oběma derby v I. B třídě a zápasu lídra okresní soutěže na hřišti soupeře nám náš jarní glosátor, zkušený kouč Lubomír Pintér, řekl:

Č. Krumlov – Dukla Praha B (divize): „Slavoji se v poslední době střelecky nedaří, trápí se v koncovce. Herně to není špatné, gólů moc kluci nedostávají, ale ta koncovka je v posledních zápasech dost bídná. V posledních čtyřech zápasech jeden vstřelený gól. Začíná se to projevovat i v tabulce a už je tam trochu odstup od dalších ohrožených celků. Teď v neděli by to chtělo doma trochu toho střeleckého štěstíčka. Na podzim jsme na Julisce (pozn. – 0:5) dostali během půlhodiny tři góly a bylo prakticky po zápase. Tehdy nastoupilo za Duklu několik ligových pendlů, sám Nečas, který nyní hostuje ve Vlašimi, nám dal čtyři góly. Ligové áčko Dukly je už ale na dovolené, tak snad hosté nebudou tak silní. Slavoj by měl udělat vše pro zisk tří bodů, jinak už bude situace asi vážná. Chce to více agresivity ve vápně při standardkách, a více střílet ze střední vzdálenosti, to tam trochu chybí. Sestava Slavoje, hlavně v záloze, se teď neustále mění. Pořád se jakoby hledá optimální složení, co se v jednom zápase jeví dobře, v dalším zápase už to není účinné. Snad budou mít trenéři v neděli šťastnou ruku. Musíme věřit, že se to v neděli povede za tři body."

Kaplice – Táborsko C (KP): „Kaplice bude mít doma asi poslední šanci k záchraně. Jenom výhra udrží Spartak ve hře. Nemuselo by to být nereálné, v Lažišti držel Spartak naději více než hodinu. Bude už k dispozici Boháč, a tak budou domácí zase silnější. Od trenéra divizního béčka Táborska vím, že u nich stále řádí příušnice, a že mají problém složit na víkend sestavy tří mančaftů. Někteří hráči musí absolvovat i dva zápasy. Naděje Spartaku proto pořád žije, i když je už hodně malá. Snad bude po neděli o něco větší. Pokud by Slavoj zachránil divizi, stačilo by Spartaku i předposlední místo k záchraně, a tam ztrácí čtyři body. To se ještě dá dohnat."

Nová Ves – Protivín (I.A): „Nová Ves má minimální ztrátu na mančafty nad sebou. Výhrou by se asi posunula v tabulce na nesestupové příčky, protože týmy kolem ní mají těžké soupeře, nebo hrají spolu. Chce to ovšem Protivín porazit. To ale nebude lehké, protože Protivín hraje dobře, je v klidném středu tabulky a může tedy hrát bez nervů. Držím palce, snad Ves doma prodá zkušenost."

Křemže – Olešník (I.A): „Křemže bude chtít asi zažít o víkendu jinou radost, než pořád jen slavit narození dalších přírůstků do rodin svých hráčů. Tentokrát by měli domácí zkusit oslavit tři body. Michalovi Chromému přeji taky k narození syna, dědkovi Honzovi tuplem, ale nejlepší oslava je vždycky za tři body. A čerstvý otec Michal Chromý by zase po čase mohl dát nějaký ten gól. Jednoduché to ovšem nebude, protože na Olešníku si teď vylámala zuby i Dobrá Voda. Navíc se hostům uzdravil Kordík. Je to ale náladový hráč, snad v sobotu tu náladu mít nebude. Ohrožení nyní hrají spolu, Křemže by si třemi body zajistila trochu klidu."

Velešín – Kaplice B (I.B): „Velešín doma s béčkem Kaplice asi očekává zisk tří bodů. Přestože je to místní derby, tak věřím víc domácím a myslím, že se žádné drama konat nebude. Velešínští mají na čele už náskok a můžou hrát v klidu. Doufám, že domácí vyhrají, oslaví tři body a Dušan Kollárů už mi konečně přijede dodělat bez nervů na chatu to lino…"

Frymburk – Větřní (I.B): „Frymburk je sice favoritem tohoto derby, ale jarní výsledky Větřní jsou pro mě překvapením. Nečekal jsem, že se jim bude bez Rudy Weinharda tak dařit a udělají tolik bodů. Pokud budou mít Hlásenský i Homer chuť, nebude to mít Frymburk tak snadné, jak se to podle papírových předpokladů jeví. Měl by to být pěkný zápas, body nejspíš ale zůstanou doma."

Romo Č. Krumlov – Holubov (OS): „Jako fanoušek Holubova si nemůžu tady přát nic jiného než aspoň remízu. Holubov bude hrát těžký zápas venku a nemusí bodovat. Béčka Plané a Loučovic si to rozdají o to, kdo Holubov ještě prožene. Aby měl Máca Kočer na pondělní pětatřicítku klid, tak doufám v tu remízu."