Suchdol – Kaplice / Vyšší Brod 3:2 (3:1). Domácí vstoupili do zápasu lépe a už v 8. minutě se dostali do vedení, když brankáře Šestáka překonal D. Trmal – 1:0. Šance si však vytvářeli i hosté. Po čtvrthodině zastavil bránící hráč v šestnáctce Urazila nedovoleně – a pískala se penalta, z níž kaplický kapitán Čutka srovnal na 1:1. Hrálo se oboustranně hodně útočně a šancí tak bylo k vidění plno. Efektivnější v koncovce však byli domácí, kteří se těsně před polovinou prvního poločasu znovu vrátili do pozice vedoucího týmu. Mezi úspěšné střelce se zapsal Kalát – 2:1. Do kabin pak odcházeli Suchdolští ještě spokojenější, když deset minut před přestávkou jejich vedení navýšil kapitán K. Trmal – 3:1. Hosté se v koncovce trápili a z mnoha šancí se už do půle nedokázali prosadit.

Ilustrační foto,
Finále poháru si zahrají Horní Dvořiště a Lipno

Po změně stran měli míč častěji na kopačkách hosté, kteří se snažili utkání zdramatizovat. Domácí se především spoléhali na rychlé kontry do otevřené kaplické obrany. Kontaktní branky se spartakovci dočkali v 65. minutě, kdy Hájek prostrčil do vápna Urazilovi, a ten přízemní střelou prostřelil Kohouta – 3:2. Klidný závěr mohl o několik minut později domácím zajistit D. Trmal, který se postavil k provedení pokutového kopu po předchozím Čutkově faulu, střela však jen olízla pravou tyč. I díky tomu byl závěr hodně hektický. Hosté měli šance na vyrovnání, domácí naproti tomu mohli přidat gólovou pojistku z rychlých brejků, ale přes veškerou snahu hráčů obou týmů se skóre už nezměnilo.

Více než porážka ovšem hosty mrzí zranění brankáře Jaroslava Šestáka, který nedochytal již první poločas a jeho místo v brance musel zaujmout obránce Rytíř – a nutno podotknout, že si nevedl vůbec špatně. Pokud Kapličtí zlepší koncovku, mohou na první body pomýšlet v dalších zápasech.

Fakta – branky: 8. D. Trmal, 22. Kalát, 35. K. Trmal – 15. Čutka penalty, 65. Urazil, hráno bez karet, rozhodčí Rous, 20 diváků.
Sestava Kaplice: Šesták – Hájek, Čutka, Rytíř, Aibl, Ovádek, Blažek, Pál, Szojka, Urazil, Lašák, střídal: M. Kaňka.


Libor Granec