Kaplice – Veselí 2:2 (1:2) penalty 3:2

K vývoji střetnutí lze říci, že každý chvilku tahal pilku. Bezbrankový stav vydržel jen do 9. minuty, kdy se ve vápně prosadil Procházka a Spartak šel do vedení – 1:0. Radost však vydržela domácím jen pár minut. Ve vápně zbytečně fauloval Kaňka a hostující Petrák z penalty s přehledem vyrovnal na 1:1.

Kapličtí se snažili a znovu získání náskoku, měli i šance, ale v koncovce se jim nedařilo. A přišel trest, když ve 20. minutě Bartáka překonala Vančatová – 1:2.

Co se nepovedlo v první půli, podařilo se domácím po pěti minutách hry v dějství druhém. Centr z pravé strany brankář Mrzena vyrazil jen k Procházkovi, který přízemní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2.

V dalším průběhu zápasu se pak bojovalo o každý metr hřiště. Hosty při střele Gahíra zachránilo břevno. S blížícím se koncem měli domácí tlak, ale ten už gólem neskončil. Na řadu tak přišly střely ze značky pokutových kopů. Po pěti sériích byl stav nerozhodný 3:3. K šesté kaplické penaltě se postavil Novák a byl úspěšný, naproti tomu Berezný branku minul – a kapličtí mladší žáci se mohli radovat z bodu navíc.

Fakta – branky: 9. a 35. Procházka, rozh. penalta Novák – 13. Petrák z penalty, 20. Vančatová, bez karet, rozhodčí Bartůněk, 46 diváků.

Sestava Kaplice: O. Barták – Gahír, Šedivý, Procházka, J. Janda, Dreiling, Plach, Mokoš, J. Kaňka, Pecha, Seltsam, Novák.


Autor: Libor Granec