Podruhé v jarní části sezony museli fotbalisté kaplického Spartaku domácí utkání I. A třídy  odehrát mimo vlastní stadion. V březnu vyhnal spartakovce na borovanskou umělku sníh, v červnu je pak voda poslala do Slavče. Na stadion, kde se hraje IV. třída Českobudějovicka, dorazila velice slušná návštěva a diváci viděli zajímavé utkání.

Kaplice – Nová Bystřice 3:2 (2:1)

V úvodu byli nečekaně aktivnější hosté, kteří srdnatě bojovali o záchranu a v 6. minutě se dokonce ujali vedení. Trestný kop z hloubi pole zahrával Chuda, následně Štěpánek v souboji s Kuchařem míč neudržel a Bobál hlavou doklepl do odkryté kaplické svatyně – 0:1.

Radost však Bystřickým vydržela sotva dvě minuty, když z levé strany pronikl do vápna Lesňák, kapitán hostů Steklý jej zastavil nedovoleně – a pískala se penalta. Otázku, kdo ze spartakovců konečně dokáže vstřelit gól z puntíku, vyřešil Jan Smolen, jenž zacílil přesně – 1:1.

Potom byly k vidění velké gólové příležitosti před oběma brankami. V polovině prvního dějství nejlepší hráč hostů Kuchař vybídl ke skórování Pacholíka, ten byl sám před brankářem, Štěpánka však nepřekonal. Na druhé straně F. Kouba přihrál do gólovky Lesňákovi, jehož střela skončila nad. Po půlhodině  ztratil na polovině hřiště míč Pavel Pulec, do sóla se dostal Havel, ale ani on si na kaplického brankáře nepřišel. Pro zajímavost dodejme, že kaplický gólman Ondřej Štěpánek v dorosteneckém věku do Kaplice přestoupil právě z Nové Bystřice. A kalich hořkosti si hosté vypili do dna tři minuty po zmíněné tutové příležitosti, kdy Smolen hledal ve vápně nabíhajícího Lesňáka, jenomže před ním bránící Beníček ve snaze odvrátit přihrávku usměrnil míč do  vlastní branky – 2:1.

Hned v nástupu do druhého dějství mohli spartakovci své vedení pojistit, když Gondek našel Lesňáka, jehož pohotovou střelu však Plachý nadvakrát zkrotil v rukavicích.  Hosté bojující o přežití měli nervy napnuté jak špagáty a každý výrok sudího komentovali. V 54. minutě pak byl Kuchař proti rozhodčímu natolik výřečný, že musel po červené kartě předčasně putovat pod sprchy. Jenomže za tři minuty Bystřičtí v oslabení dokázali srovnat, když se k trestnému kopu postavil Havel a umístěnou střelou překonal Štěpánka – 2:2.

Nerozhodný stav vydržel deset minut. To Jan Smolen kolmicí vysunul Lesňáka, ten se dostal až před gólmana, podél něj nahrál nabíhajícímu Lukáši Urazilovi, a ten s přehledem doklepl balon do  prázdné branky – 3:2. Ve zbývajícím čase mohli Kapličtí ještě několikrát přidat gólovou pojistku, ale na stavu se už nic nezměnilo.

Po závěrečném hvizdu se spartakovci radovali ze zisku tří bodů, ne už tolik z předvedené hry. V bojovném utkání ovšem nakonec vyhrál favorit, který se dotáhl na tříbodový distanc za vedoucí duo Bavorovice a Čtyři Dvory. A středeční dohrávaný šlágr mezi Kaplicí a Bavorovicemi má o zápletku postaráno!

Závěrem je třeba poděkovat fotbalovému oddílu TJ Slavče, jehož funkcionáři poskytli své zázemí kaplickým fotbalistům zcela zdarma, za což jim patří velké DÍKY.

Sestava Kaplice: O. Štěpánek – Hami (26. P. Pulec), Vávra, J. Smolen, Gondek – Krauskopf, Kačírek, Micák (72. Kubata), Doubrava – F. Kouba (59. L. Urazil), Lesňák.

Libor Granec