A papírové předpoklady hovořily jasnou řečí. Favoritem tradičně tvrdého souboje byli hosté z okresního města, kteří přijeli s vizitkou jednoho z posledních dvou v sezoně dosud neporažených týmů. Oba trenéři postrádali několik stabilních hráčů, a tak se například v základu domácích poprvé objevil Procházka. U hostů pak vedle pendla Peťuleho naskočil po dlouhé pauze do mistrovského utkání dřívější kapitán krumlovského divizního áčka Michal Pliška.

Křemže - Č. Krumlov B 3:2 (2:1)

V samotném zápase začali lépe favorizovaní hosté, kteří měli i první větší šanci. Za křemežskou obranu se probil Hermann, ale zakončil po zemi těsně vedle. Domácí kontrovali až na konci dvacetiminutovky, kdy vybojovali roh, přetažený centr vrátil do ohně Snížek, zblízka zakončoval hlavou Koch, ale jeden z hostujících zadáků zachránil na čáře za již překonaným Kejšarem.

Standardky byly nadále důležitým prvkem bojovné partie, o čemž se diváci poprvé přesvědčili ve 25. minutě. To zahrávali rohový kop hosté, na centr Pimpary si naběhl nehlídaný Weinhard a hlavou nedal Končokovi šanci – 0:1. Radost hostů však trvala jen tři minuty. Roh zahrávali pro změnu Křemežští a ze stejné situace hlavou srovnal neobsazený Pech na 1:1.

Patrně klíčový moment celého zápasu přinesla 31. minuta. Krumlovští zadáci hrubě chybovali v rozehrávce, nechali za sebou osamoceného Procházku, ten se rázem řítil sám na branku, vracející se obránce Adamíček zatáhl za záchrannou brzdu a na hranici šestnáctky fauloval. Arbitr ukázal na značku pokutového kopu a navíc krumlovského mladíka poslal předčasně pod sprchy. Exekuce penalty se ujal Snížek a s přehledem dokonal obrat – 2:1. Za tohoto stavu se pak šlo do kabin.

Nástup do druhé půle vyšel domácím, kteří po dvou minutách přidali třetí branku. Z hloubi pole zahrával trestný kop Chromý, odražený míč si ve vápně našel Severa a pohotovou dorážkou upravil na 3:1.

Jenomže tento zásah do domácích řad příliš klidu nepřinesl. V dalších minutách totiž byli jasně lepším týmem Krumlovští, kteří i v deseti přitlačili domácí na jejich polovinu. Po akci agilního Hermanna a jeho zpětné přihrávce pálil tvrdě navrátilec Pliška a Končok konečky prstů vyškrábl na roh. V další šanci těsně přestřelil Hermann a neujal se ani lob Peťuleho. V 66. minutě se pak hosté hodně zlobili, když sudí neuznali kontaktní trefu. Centr Poláčka z trestného kopu se zakroutil až do branky, ale gól pro údajný ofsajd Peťuleho neplatil.

Krumlovští se přece jen dočkali devět minut před koncem, kdy z vápna propálil houštinu těl Hermann na 3:2. V závěru hosté vrhli vše do útoku, ale vyrovnat už nestihli. Domácí mohli naopak pečetit, když po dalekém výběhu Kejšara zakončoval Snížek, ale z velkého úhlu namířil jen do boční sítě.

To však Křemežským už tolik nevadilo, neboť po závěrečném hvizdu mohli slavit druhou výhru v sezoně na úkor tabulkového favorita a posun na desáté místo. Krumlovští naopak poprvé v tomto ročníku okusili hořkost porážky a klesli na sedmou příčku průběžné tabulky.

Sestava Křemže: Končok – Brabec, Koch, Pech, Skopec – Severa, Novotný, Chromý, Matějka (89. Stejskal) – Snížek, Procházka (72. Linha).

Sestava Č. Krumlova B: Kejšar – Adamíček, T. Weinhard, K. Zatloukal, Houska – Hermann, Pliška, Poláček, Pimpara – Podskalský, Peťule.

Trenér Georgij Filip (Křemže): „Vzhledem k tomu, že jsme znovu nebyli komplet, tak je to výborný výsledek. Odehráli jsme bojovný zápas, ve kterém jsme byli favoritovi dlouho vyrovnaným soupeřem. Vývoj pak ovlivnilo vyloučení hostujícího hráče, po kterém nás ale Krumlov paradoxně hodně zatlačil. Naštěstí jsme hned na začátku druhé půle dali důležitou třetí branku a hostům se povedlo už jen snížit. Se štěstím jsme to udrželi, ale rozhodně máme co zlepšovat. Týmu děkuji za bojovnost, v naší situaci jsou to hodně důležité body. Jen doufám, že na příští zápas se sejdeme v plné sestavě."

Trenér Jaromír Štich (Č. Krumlov B): „Na lavičce jsem měl sice tři hráče, ale dva byli zranění a vlastně nemohli nastoupit. Přesto jsme měli v Křemži vyhrát a i v deseti mohli zápas v pohodě otočit. Šance jsme na to měli. Porážka mě tedy hodně mrzí, protože tady nemusela přijít. Ještě teď třeba nevím, proč neplatil gól Poláčka… A při vyloučení Adamíčka se projevila nezkušenost. Jinak dobře zahrál Pliška, stabilní výkon podal Hermann a spolehnutí opět bylo na Weinharda."