Vzhledem k postavení obou rivalů v tabulce byli v páteční předehrávce favority hostující slavojáci, kteří ještě pošilhávali po konečném stříbru. Křemežští se pak chtěli před početnou domácí kulisou (150 diváků) rozloučit dobrým výkonem a omluvit se svým fandům za předchozí šestibrankový debakl ze Suchdola nad Lužnicí.

Křemže - Český Krumlov B 3:2 (0:1)

Do první vážnější šance se dostal domácí Brabec, který se po necelých deseti minutách dostal za záda hostujících zadáků, ale tváří v tvář Kejšarovi zakončil ukvapeně a nepřesně. Jmenovaný domácí univerzál tentokrát zaskakující v útoku za absentujícího kanonýra Edelmana pak pobyl na hřišti pouze necelou půlhodinu, když při rozehrání přímého kopu utrpěl svalové zranění a musel střídat. V těchto chvílích ovšem už byla převaha jasně na straně fotbalovějších hostů. Ti si vynutili tlak a měli i tutovku po průniku Fišera a centru Poláčka, ale na malém vápně zcela volný Carda zamířil hlavou mimo tyče. Přesto šli do kabin slavojáci s náskokem, když tři minuty před půlí dali branku do šatny. Dlouhý aut z pravé strany vhodil do šestnáctky Žilenko, míč se dostal k Cardovi, jehož první ránu z otočky ještě stoper Filip zblokoval, ale opakovaná dorážka téhož hráče už prošla za záda brankáře Končoka – 0:1.

A dvě minutky po změně stran bylo hostům ještě veseleji, když na levé straně mladík Lavička obehrál Schobera, odcentroval do šestnáctky a nekrytý Žilenko hlavičkoval mimo dosah domácího gólmana –  0:2.

Naštěstí pro Křemežské ale přišla rychlá odpověď. Hned po rozehrání si na uličku od Schobera zaběhl za krumlovskou obranu Kaňka, udělal kličku Kejšarovi a z úhlu korigoval  na 1:2.

Kontaktní branka domácím pomohla a za dalších deset minut už bylo srovnáno. To byl na hranici šestnáctky faulován Schober, k provedení přímého kopu se postavil vyhlášený exekutor Chromý a přesnou střelou kolem zdi k tyči nedal Kejšarovi šanci –  2:2.

V poslední půlhodině pak byla k vidění otevřená partie, v níž oba soupeři prahli po rozhodnutí. To nakonec přinesla 87. minuta, kdy domácí zahrávali jednu ze standardek, v následném závaru v šestnáctce stoper Zatloukal fauloval Fleischmanna – a pískala se penalta. Míč si na puntík postavil křemežský kapitán Čondl a s ledovým klidem zamířil na druhou stranu, než kam se vrhl hostující brankář – 3:2.

Českokrumlovští se ještě nadechli k závěrečnému náporu, ale stačili už jen v poslední minutě orazítkovat břevno domácí branky, o což se dalekonosnou střelou zpoza vápna postaral velmi dobře hrající Sivák.

Křemežští nakonec mohli slavit velký obrat v utkání, připsali si v derniéře jubilejní desátou výhru v sezoně a v konečné tabulce obsadili jako druhý nejlepší okresní zástupce osmou příčku. Krumlovští jsou nejlepším týmem regionu ve skupině a může je hřát pomyslný bronz.

Sestava Křemže: Končok – Schober, Filip, Koch, Čondl – Matějka, Novotný, Chromý, Kaňka – Brabec (28. Stráský), Fleischmann (88. Stejskal).

Sestava Č. Krumlova B: Kejšar – Z. Adamíček ml. (46. Haláček), K. Zatloukal, Babinský, Lacko – Žilenko, Fišer, Sivák, Poláček – Carda (55. Sláma), Lavička.

Řekli po derby

Trenér Jiří Reitinger (Křemže): „Na utkání jsem dorazil až v průběhu druhého poločasu. Do té doby, podle informací od našeho realizačního týmu byl soupeř po většinu času lepší a fotbalovější, ale moc šancí neměl a jeho převaha končila před vápnem. Na přelomu poločasů se ale hosté dostali do dvougólového trháku. Musím  proto naše kluky  pochválit, že ani za takto nepříznivého stavu utkání nezabalili a dokázali výsledek ještě otočit. To se v partii s tak kvalitním soupeřem rozhodně cení. A ještě bych chtěl poděkovat hostům a jejich trenérovi Janu Petříkovi, že nám vyšli vstříc a sehráli poslední utkání v jiném termínu."

Trenér Jan Petřík (Č. Krumlov): „Prohrát jsme si v Křemži nezasloužili. Pokud ale vedeme o dva góly, tak bychom už měli náskok udržet. Branka na 1:2 byla podle mého názoru velice sporná a nastartovala domácí k obratu. Další dva góly pak padly po faulech, kterých se musíme vyvarovat.  I přes porážku musím pochválit oba dorostence Adamíčka a Lavičku. Celkově sezona nebyla špatná, ale mohla být i lepší."