Kdo z nejskalnějších příznivců krumlovského Slavoje v hledišti věřil, že divizní tým v utkání pravdy rozfouká jiskru naděje do dalších bojů v souboji se sousedem ze dna tabulky, tak odcházel k sobotnímu obědu zklamaný.

Č. Krumlov - Mariánské Lázně 0:1 (0:0)

Lázeňští borci z Mariánek si totiž na cestu k Ferdinandovu prameni zaslouženě přibalili plný bodový přísun. Západočeši tak zamávali momentálním nadějím zelenobílých barev přesně po třetině celé divizní sezony.

Stačilo pár minut zápasu a bylo zřejmé, že ani tentokrát Slavoji pšenka dvakrát nepokvete. Fotbalovější soupeř měl více ze hry, kombinoval a také střílel. Již v 7. minutě hosté mohli otevřít skóre, když Cinkaniče nechala krumlovská obrana bez povšimnutí a naštěstí pro zelenobílé přišla v poslední chvíli teč na roh. Po chvíli se předvedl Labai, jenž si pohrál se zkoprnělými obránci Slavoje a nebýt Trnky, jehož v předchozích minutách lázeňští hosté řádně rozchytali, tak tutovka mířila do sítě.

Úvodních pětadvacet minut vůbec nebylo vidět, že se utkali soupeři ze dna tabulky. Hosté přehrávali slavojáky ve všech činnostech. Přesto to byli zelenobílí, kdo mohl skórovat jako první. Ve 25. minutě kapitán Novák potvrdil svou kopací techniku i přehled, ostře vypálil přízemní ránu, ovšem zkušený Šmejkal se natáhl k tyči a konečky prstů vytlačil míč na roh. Krumlovští sice o sobě dávali již více vědět, ale chyb nezkušeného týmu (v základu nastoupili tři hráči ročníku 1999 a jeden 1998) bylo jako máku.

Soustředěně hrající hosté cítili příležitost bodovat i po změně stran. Na koně je pak posadila 69. minuta, kdy z nenápadné akce z ničeho nic přišla branka. Přízemní centr z pravé strany propadl až na malé vápno k trestuhodně volnému Cinkaničovi, který nemohl neposlat míč do odkryté branky – 0:1.

Vzápětí Trnka ještě podržel domácí naděje dostat se do zápasu skvělým zásahem na přední tyči a Tůma stačil v poslední chvíli srazit míč na roh. A když v 85. minutě střídající Carda odmítl vyrovnat, neboť v jasné pozici tváří v tvář Šmejkalovi netrefil bránu, tak se z plného bodového zisku radovali hosté z lázeňského města.

Trenér Václav Domin: „Snahu chlapcům upřít nemůžu, ale bohužel hrajeme to, na co momentálně máme. Přežili jsme čtvrthodinu kolotoče a pak celkem srovnali hru, ale pořád nejsme schopní dát gól. Navíc ze čtrnácti lidí v kádru je teď půlka mladíků do osmnácti let. Je to sice pro ty kluky dobré, že se otrkají a naučí hrát dospělý fotbal, ale čtyři nebo pět dorostenců v sestavě je na divizi jednoduše moc. Škoda, že jsme to nějak neumlátili aspoň na plichtu, aby se rozsvítila jiskřička v tunelu. Musíme ovšem bojovat dál, snad se k nám přikloní i štěstíčko a někdy se trefíme…"

Fakta – branka: 69. Cinkanič, žluté karty 3:2 (u domácích Peťule, Kabele, Svoboda), jako hlavní řídil rozhodčí Kastl, sledovalo 76 diváků.

Sestava Slavoje: Trnka – Peroutka (63. Matěják), Kabele, Svoboda, Mravec – Sekyra, Novák, Švec, Tůma (82. Hofmann) – Wagner, Peťule (71. Carda).

Na derby k Malši

Českokrumlovští mají po deseti odehraných kolech na kontě hubené čtyři bodíky a zůstávají zákonitě již s větším odstupem předposlední. O vylepšení tristní podzimní bilance se budou pokoušet v sobotu při jihočeském derby na půdě aktuálně s patnácti body deváté roudenské Malše. Ta naposledy v divokém utkání padla 4:6 na půdě favorizovaných Karlových Varů.

František Lippl, Karel Vosika