DVĚ VÝHRY, DVĚ PROHRY
Frymburk – Suchdol 0:2 (0:1), branky: 7. Záruba, 82. Heřman, ČK 1:0 (65. Šisler po 2. ŽK). Frymburští po pěti výhrách v řadě tentokrát v partii se soupeřem ze špičky narazili a zapsali do kronik třetí prohru v ročníku, přesto zůstali v průběžné tabulce třetí.

„Po úspěšné šňůře jsme tentokrát doma zklamali, ale nemohu hráčům upřít snahu. Prostě se nám nedařilo. V úvodu jsme měli šanci, kterou jsme nedali. Vzápětí z rychlého protiútoku nás hosté potrestali. Tentokrát nám zápas nevyšel výsledkově. Navíc tomu nepomohl rozhodčí, který byl oboustranně velmi nepřesný a ze zápasu udělal neskutečný guláš. Mohli jsme kopat tři penalty, ale pískala se až v pořadí čtvrtá, která podle mě vůbec nebyla. Tu jsme ovšem nedali, a tím byla naše zkáza dokonána. Navíc jsme dohrávali v deseti, protože byl úplně nesmyslně vykázán ze hřiště navrátilec do sestavy Šisler. Rozhodčí se jako povětšinou upískl a ještě hráče, který byl faulován, vyloučil. I přesto jsme měli velký tlak především ve druhé půli, ale gól bychom asi nedali ani kdyby se dohrávalo za umělého osvětlení! Přišel prostě zápas blbec a ještě větší ho rozhodoval. Bohužel…“ ulevil si frymburský lodivod Vlastimil Mertl.

Sestava Šumavy: Vítek – R. Mertl, D. Račák, Šisler, Ribár – M. Račák, Flöring, Ma. Koza, Kaňa – Rillich, Budík (77. Matuš).

Loučovice – Roudné B 2:1 (2:0), branky: 17. Toth, 23. Toman – 62. Šestbauer. Loučovičtí napravili předchozí výpadek ze Suchdola a v utkání výborné úrovně vybojovali cenný skalp rezervy divizního Roudného, čímž se vrátili ze sedmé na pátou příčku průběžného pořadí.

„Od začátku se zásluhou obou týmů hrál kvalitní fotbal. Hosté hráli trpělivě a hrozili po stranách. Nám se ale povedlo otevřít skóre, když se zleva rychlostí prosadil Toth a podél vybíhajícího brankáře zavěsil. O pár minut později se míč dostal znovu k Tothovi, který vysunul Tomana, a ten si také věděl rady. Pak se hra vyrovnala. Do druhé půle jsme vstoupili opět dobře, ale nevyužili jsme dvě gólovky k pojistce a místo vedení o tři to bylo naopak o gól. Od té chvíle byli hosté lepší, my se jen bránili a o výsledek se báli až do konce. Jednou se zaskvěl Hüttner, který vytáhl střelu ze šibenice. Kromě gólmana vyzdvihnu ještě aktivního Totha, ale pochvalu za kolektivní výkon zaslouží celý tým. Roudné ukázalo, že hraje výborný fotbal a musí se s ním počítat na přední příčky. O to je naše výhra cennější,“ pobrukoval si spokojený loučovický trenér Vlastimil Sulzer.

Sestava Vltavanu: Hüttner – Žák, Somolík, Kališ, J. Matulík (71. Šíma) – Fejtek (81. V. Matulík), Černý, Toman, Karták (87. Koutský) – Toth, Dudla (79. Ardó).

Kaplice – Olešnice 2:1 (1:0), branky: 29. Štrbačka, 71. Urazil – 88. Brousek. Kapličtí potvrdili předchozí zisk z Roudného, v souboji celků ze spodku pořadí o šest bodů zaslouženě vybojovali čtvrtou podzimní výhru a jsou v tabulce s dvanácti body již desátí.

„Z různých důvodů jsme opět nebyli ani zdaleka kompletní, naštěstí můžeme sáhnout do dorostu. Tentokrát byli v základu tři mladíci. V herně vyrovnaném zápase jsme soupeře do větších šancí nepouštěli a sami byli produktivní. Škoda jen, že jsme v první půli nepřidali víc gólů, protože závěr mohl být klidnější. Hosté hráli ve finiši vabank a povedlo se jim snížit, víc jsme jim naštěstí nedovolili. Naše hra celkově nebyla úplně ideální, ale důležité jsou pro nás body, které zůstaly doma!“ byl spokojený kaplický kormidelník Bohdan Malický.

Sestava Spartaku: Štěpánek – Štrbačka, Kebl, Kuchař, Gondek – F. Marek, Pál, Micák, Vaniš (46. F. Kouba) – Janura, Urazil.

Chvalšiny – Klikov 2:6 (1:2), branky: 35. a 88. z penalty Sluka – 48. a 58. Čapek, 36. Šrom, 43. Šafránek, 78. Novodvorský z penalty, 82. Jiráček. Chvalšinským se na podzim nedaří a partie s ambiciózním nováčkem, kterému patří druhé místo v tabulce jen o skóre za vedoucí budějovickou Novou Vsí, to jen potvrdila. Byť domácí šli deset minut před přestávkou dokonce do vedení, tak v půli už měli navrch hosté, kteří pak dokráčeli k přesvědčivé výhře. Chvalšiny zůstaly na sedmi bodech a jsou předposlední.

„Klikov má zkušený výborně technicky vybavený tým s vysokými hráči a dokáže toho využít. Přesto jsme s ním celkem drželi krok a dokonce dali první gól. Hned po rozehrávce ale soupeř vyrovnal, pak přidal gól do šatny a po třetí brance na začátku druhé půle bylo po zápase. My jsme opět zklamali v koncovce. Šance jsme si tentokrát vytvořili, ale s jejich proměňováním je to stále špatné. Soupeř byl v tomto směru jasně lepší a dal nám lekci,“ řekl zklamaný chvalšinský trenér Zdeněk Čarek a ještě dodal: „Musíme se dobře připravit na derby do Nové Vsi, kde se už bude hrát o šest bodů!“

Sestava Sokola: Kothánek – Zwifelhofer (82. Aust), Holas, Motz, R. Čarek (76. Kliner) – Fic (82. Matoulek), M. Postl, Sluka, Nymsa – Fučík, Hynšt (76. Cába).