Stoprocentní bilancí se chlubí loučovický Vltavan, který po skalpu Frymburku vítězně zvládl i vystoupení na půdě silných Ledenic a po dvou kolech se vyhřívá se šesti body na čele tabulky áčkové skupiny. Pro změnu prvních bodů po sestupu se dočkali hráči FK Nová Ves/Brloh, kteří před svými fandy přestříleli Olešnici a jsou nyní osmí.

Na vítězný start naopak nenavázali Zlatokorunští, kteří v domácí premiéře padli v bitvě noviců s Klikovem a patří jim desátá příčka. Až na úplné dno klesli Kapličtí, kteří zůstali na nule i po vystoupení v Nové Vsi u Českých Budějovic.

Ledenice – Loučovice 1:2 (0:0), branky: 58. Kadlec z penalty – 48. Somolík, 87. Toman.

„V první půli jsme hráli velmi dobře a měli možná pět gólovek, ale nedali ani jednu. Dočkali jsme se až na začátku druhého poločasu, kdy se pěkně z přímého kopu trefil Somolík. Jenomže vedení jsme dlouho neudrželi a po zbytečném faulu Koutského domácí z penalty srovnali a pak nás zatlačili. Na konci se nám ale povedl jeden brejk, ze kterého jsme rozhodli. Dvě třetiny zápasu jsme ale byli lepší a výhru tedy beru jako zaslouženou. Vyzdvihnu Somolíka, který výborně dirigoval obranu, a znovu Tomana, který momentálně hraje ve velké formě,“ chválil loučovický kouč Vlastimil Sulzer.

Sestava Vltavanu: Hüttner – Šíma, Koutský, Somolík, Toth – Fejtek, Kališ (82. Pekárek), Černý, J. Matulík – Toman, Zbořil (72. Ardó).

Nová Ves / Brloh – Olešnice 4:2 (4:1), branky: 25. a 26. Švarc, 38. Vlček, 41. Palkoska – 4. Drtina, 73. Burda (ČK 0:1 – 83. Hanzal).

„Po nedorozumění obrany jsme rychle prohrávali, ale v dalších minutách jsme už byli jednoznačně lepší a zaslouženě výsledek otočili. Po přestávce jsme ale měli hrát úplně jinak. Místo dalších gólů jsme čekali na konec a nechali se důrazným soupeřem zatlačit. Za první poločas tedy pochválím celé mužstvo, s druhým jsem ale spokojený nebyl. Za zmínku stojí snad jen dva góly Ondry Švarce během necelých dvou minut, což se tak často nevidí,“ vypíchl klíčovou pasáž obratu trenér vítězů Lubomír Půlpán.

Sestava Nové Vsi: Poula – Šusta, Anderle ml. (46. Frühbauer), R. Postl, Smieško – Hüttner, Vlček, Anderle st., Švarc – Palkoska (66. Pouzar), Vejvoda.

Zlatá Koruna – Klikov 0:1 (0:1), branka: 20. Lochman.

„Soupeř přijel v plné síle a s hráči se zkušenostmi z krajského přeboru, zatímco nám oproti prvnímu zápasu chyběli čtyři kluci ze základu, Dušek hrál ne zcela fit a Homer dostal volno po narození potomka. To se muselo projevit. Soupeř nás přehrál, dal gól a měl další šance, při kterých nás podržel brankář Schwarz. Vepředu jme neudrželi balón, za celý zápas jsme si nevypracovali jedinou vyloženou šanci a obrana byla přetížená. Snad se dáme zase dohromady a příště v Kaplici to bude z naší strany lepší,“ hleděl už k blížícímu se derby zlatokorunský lodivod František Gallistl.

Sestava Zlaté Koruny: Schwarz – Dušek, Zayml, Weinhard, Smrček (50. Gajdoš) – Štěpánek, Ohnsorg, Lacko – Fuciman, Janota (66. P. Král).

Nová Ves u ČB – Kaplice 3:1 (1:0), branky: 5. a 89. Procházka, 52. Novák – 62. Pál.

„Naše sestava byla opět hodně okleštěná, takže jsme museli sáhnout do dorostu. Chyběla nám zkušenost těch starších kluků, ale naše hra i přes porážku nebyla špatná a mladíci se prezentovali zajímavým výkonem. Po snížení byl výsledek dlouho otevřený. V závěru jsme už museli hrát na riziko a dostali z brejku třetí gól. Z týmu vyzdvihnu Čutku, který už dlouhodobě hraje na stoperu velmi dobře a plnohodnotně zastoupil Hamiho. Vzadu nás bota až tolik netlačí, ale potřebovali bychom nějakého zabijáka do útoku, protože góly dáváme těžko. Hráč typu Lesňáka nám pochopitelně chybí,“ posteskl si kaplický kouč Bohdan Malický.

Sestava Spartaku: Pribula – Štrbačka, Kuchař, Čutka, Gondek – F. Marek, Kebl, Micák, Vaniš – Janura, Pál.