Na trávníku FC Vltava v Loučovicích se totiž zítra uskuteční celodenní oslavy jubilea loučovické kopané, a to konkrétně sedmdesátin, ke kterým domácím přijdou pogratulovat stejně „mladí či staří" fotbalisté vyšebrodského Dynama.

„První přátelské utkání před sedmdesáti lety se po založení klubů hrálo právě mezi Loučovicemi a Vyšším Brodem. Letos tedy máme jubileum všichni, a tak jsme připravili společnou oslavu. Navíc souboje s Dynamem vždy byly, a myslím že i nadále budou, tím správným derby, na které se pokaždé těšíme," vysvětlil nám člen výboru loučovického FC Vltava Miloš Hüttner pohnutky vedoucí k sestavení programu oslav.

Oslava sedmdesátin kopané v Loučovicích začne zítra v 10.45 slavnostním zahájením za přítomnosti hostů a loučovického starosty. O čtvrt hodiny později pak postupně začnou přicházet na řadu přátelské zápasy jednotlivých družstev Vltavy a Dynama.

Začínat budou nejmenší hráči z přípravek (11.00), následovat budou starší žáci (13.00), tři hodiny po poledni vyběhnou na hřiště týmy hráčů nad 35 let (utkání na 1x 35 minut) a vrcholem bude utkání starých gard nad 45 let (25 minut) s následným společným focením.

Ještě před zápasy starších fotbalistů se cca ve 14.45 uskuteční setkání dalších hostů a bývalých hráčů obou oddílů spojené s krátkým shrnutím historie z úst místostarostky Loučovic a starosty Vyššího Brodu.

Podvečerní a večerní čas oslav završí taneční zábava se skupinami Carpe diem (18) a Harvester (21), při které bude provedeno slosování tomboly z celodenních vstupenek.