Do dalšího ročníku, který Kapličtí odstartují v neděli 19. srpna (17) okresním derby soubojem na domácí půdě se Zlatou Korunou, už jdou spartakovci v roli žhavého aspiranta na postup.

„Nemůžeme být alibisty! S aktuálním kádrem prostě musíme pomýšlet pouze na postup. Naším jasným a prvořadým cílem tedy je návrat do I.A třídy, kam Kaplice podle mého názoru určitě patří!“ neskrývá plány kaplický kormidelník Bohdan Malický a jedním dechem pokračuje: „Povedla se nám letní příprava a na hráčích byla vidět motivace do nové sezony.

Pracovali jsme v domácích podmínkách a měli i jedno krátké víkendové soustředění. S tréninkovou účastí jsem byl také maximálně spokojen,“ kvituje trenér.

Kapličtí vysoké ambice potvrzovali i dosaženými výsledky v přípravných zápasech.

„První zápas jsme odehráli ve Větřní (pozn. – výhra 7:6), kde v sestavě bylo hodně mladíků a podle toho vypadala i naše souhra. Velmi dobrý zápas jsme odehráli v Lomnici (3:0) a pak asi v nejpovedenějším testu vyhráli doma vysoko 9:1 nad týmem I.A třídy z Plané u Českých Budějovic. To jsme hráli fotbal podle mých představ. Ideální sice nebyla generálka minulý týden s Nemanicemi (2:4), kdy nám citelně vzadu chyběl Gondek a dopředu jsme nebyli moc produktivní, ale na druhou stranu nám to ukázalo slabiny a možnosti nápravy,“ ví kouč.

Příznivci kaplického fotbalu určitě kvitují i fakt, že tým Spartaku před novou sezonou výrazně posílil.

„V první řadě je pozitivní, že z kádru prakticky nikdo neodešel. V týmu sice už není veterán Janura, který si vzal na starost nově založené klubové béčko, ale Petr slíbil, že v případě potřeby s ním ještě můžeme počítat,“ těší kouče i příštího spolubojovníka v kaplické rezervě Bohdana Malického, jenž navíc vítá i duo velice kvalitních posil. „Z Rakouska se vrátili Jakub Lesňák s Martinem Pulcem a jejich příchodem se naše hra ještě více zkvalitnila. Do branky jsme získali Schneidera z Velešína. Nadále samozřejmě pracujeme s mladíky z dorostu, z nichž ale většina už nastupovala v mužích na jaře.

Věkově pak v dorostu skončil jen střelec Urazil. Máme tedy velice silné útočné duo a na ofenzívě můžeme stavět,“ těší před startem trenéra Bohdana Malického.