Na konci září duel těchto soupeřů skončil ve Vyšším Brodě výhrou spartakovců v poměru 4:0. Postavení v tabulce zástupce našeho regionu favorizovalo i v odvetě, a to přesto, že při absencích stálých dorostenců museli týmu vypomoci starší kapličtí žáci Lhotský a Zayml.

Jankov – Kaplice / Vyšší Brod 1:8 (0:4)

Ihned po rozehrávce zatáhl míč po pravé straně Ovádek a po jeho centru zakončoval Pál pouze do tyče. Akce však pokračovala, přilétl centr od Vaniše pro změnu z levé strany, v gólové pozici zakončoval znovu Pál, hlavou však domácí branku minul.

S postupem času se začali osmělovat i Jankovští. V 9. minutě střílel Beníšek, jehož křížný pokus se mezi tyče těsně nevešel. Stejný hráč pokoušel střelecké štěstí i nedlouho poté, ale se stejným výsledkem.

Ve 20. minutě zahrávali domácí rohový kop. Do zakončení se však nedostali, naopak Kapličtí přešli do rychlého kontru, Vaniš zatáhl balón po levé straně, přesným centrem našel ve vápně zcela volného Dana Pála, který střelou po zemi překonal Patrika Šindeláře poprvé – 0:1.

Uběhly pak jen další tři minuty a jankovský gólman lovil míč ze sítě podruhé. Po přesné kolmici se do koncovky dostal Ovádek, křížný pokus skončil na tyči, ale k odraženému míči se na úrovni penalty dostal Dan Pál a přízemní ranou poslal balón do brány – 0:2.

Hosté byli při chuti a netrvalo dlouho a přidali další branku. Szojka na pravé straně uvolnil Jakuba Ovádka, ten pronikl až před brankáře a střelou k bližší tyči navýšil vedení hostů – 0:3.

Na poločasových 0:4 upravili skóre hosté devět minut před přestávkou, kdy Ovádek před vápnem přenechal míč Danu Pálovi a ten pohotovou technickou střelou pod břevno zkompletoval svůj hattrick – 0:4.

I po přestávce měli šance v převážné většině hostující dorostenci. V 51. minutě Szojka ještě neuspěl, ale o pět minut později přidali spartakovci pátý gól. Rytíř dlouhým autovým vhazováním přehodil jankovskou obranu, následně se Dan Pál zleva dostal do vápna a ranou na zadní tyč vstřelil další gól Kapličáků – 0:5.

Hned v následující minutě vybojoval před vápnem míč Tomáš Szojka a přízemní skákavá střela zapadla k pravé tyči – 0:6.

Po hodině hry to už bylo o sedm. Centr od rohového praporku provedl Vaniš a Jan Rytíř hlavou poslal míč za Šindelářova záda – 0:7.

Až poté měli šanci i domácí, a to po standardní situaci. Ve vápně se dostal k odraženému míči Jirkovský, ale Šestáka neprostřelil.

Dvacet minut před koncem zápasu Pál přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Marka Urazila, který přehodil vyběhnutého brankáře Šindeláře na 0:8.

Další minuty již ze strany spartakovců byly takové ledabylé, a to co se týče hry, tak i zakončení. V dalším průběhu zazdili velké příležitosti postupně Blažek, Ovádek, Vaniš a Szojka – a hosté byli potrestáni.

Tři minuty před koncem se domácí dočkali čestného úspěchu, když brankář Šesták ve vápně fauloval Predigera a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil domácí gólman Patrik Šindelář a nekompromisní střelou o břevno potěšil domácí příznivce – 1:8.

Dorostenci Spartaku a Dynama se po nevydařeném vstupu do sezony prokousali sérií výher až na průběžnou druhou příčku áčkové skupiny, na které přezimují.

Fakta – branky: 87. P. Šindelář z pen. – 20., 24., 36. a 56. Pál, 29. Ovádek, 57. Szojka, 60. Rytíř, 70. Urazil, ŽK 0:2 (Rytíř, Szojka), rozhodčí Peterka, 25 diváků.

Sestava Kaplice / V. Brod: Šesták – M. Kaňka, Urazil, Rytíř, Lhotský, Ovádek, Hájek, Vaniš, Blažek, Pál, Szojka, střídal: Zayml.

Libor Granec