Velmi dobrý vstup do sezony zatím prožívají fotbalisté prvního týmu českokrumlovského Slavoje, kteří se po dvou kolech vyhřívají s plným bodovým ziskem na čele áčkové divizní tabulky. V sobotu zelenobílou družinu trenéra Domina čeká první jihočeské derby sezony na půdě soběslavského nováčka.

„Soběslav hrála dvakrát venku a minule přivezla první a cenný bod ze Sedlčan. Na nováčka jdou dobré reference, bude hrát poprvé doma a bude se chtít ukázat. Čekám útočný styl soupeře a věřím, že jeho hroty otupíme,“ vzkazuje krumlovský kouč, který kvituje poněkud zeštíhlující se marodku: „S Musilem, který půjde na operaci, a Tůmou nemůžeme počítat delší dobu. Naštěstí Persán, který minule musel střídat, v týdnu už trénoval a měl by být v pohodě. Po zranění se vrací i Mravec s Beránkem, kteří půjdou aspoň na lavičku,“ vypočítal lodivod Václav Domin.

V druhé nejvyšší krajské soutěži – I.A třídě – se z okresního dua doma ve druhém kole představí Velešín, jenž bude v sobotu navazovat na překvapivou výhru z derby ve Větřní proti rovněž vítěznému Junioru Strakonice v čele s obávaným kanonýrem Zušťákem (17.00).

FRYMBURK v. CHVALŠINY
Ve druhém dějství oblastní I.B třídy je na programu další derby, ve kterém se opět představí Frymburští. Hráči FC Šumava po minulé prohře 2:4 v Loučovicích budou v sobotu od 17 hodin pro změnu doma napravovat reputaci, a to proti okresnímu rivalovi z Chvalšin. V minulé sezoně Frymburští vyhráli venku 2:1, ale v jarní domácí odvetě dva body po remíze 1:1 s Chvalšinami ztratili.

Z dalších domácích vystoupení okresních zástupců v I.B vypíchněme sobotní domácí premiéru Zlaté Koruny, která v partii nováčků přivítá Klikov (už od 13.30) a půjde o souboj posledních přeborníků Českokrumlovska a Jindřichohradecka.

Před svými fandy ještě nastoupí exúčastník I.A třídy z Nové Vsi v neděli od 17 hodin proti Olešnici.