Do ročníku 14/15 šli zelenobílí s cílem hrát pokud možno v klidném středu a hlavně nezopakovat doslova strašidelné jaro z ročníku předchozího…

„Už první část sezony se nám povedla velmi dobře a byli jsme po podzimu dokonce čtvrtí," vrací se kouč ještě na začátek tažení a plynule navazuje: „Z jara jsem pak po předchozí zkušenosti měl obavy, které se naštěstí nenaplnily. Také odvety vyšly celkem dobře a konečné třetí místo je pro krumlovský fotbal velký úspěch, který asi nečekali ani největší optimisté. Musím se přiznat, že ani já. Myslel jsem, že bychom mohli být nejhůř kolem osmého místa, bronz je tedy tak trochu nad plán," přiznává kormidelník.

Kde vidí kouč Svoboda hlavní faktory vedoucí ke konečnému lichotivému umístění svého týmu?

„V první řadě je třeba zmínit fakt, že se na celou sezonu podařilo udržet střelce Rosůlka, který opět jen potvrdil, že je koncový hráč s velkým čichem na góly. Sám dal třiadvacet branek, což je téměř polovina gólů celého týmu. Zároveň se ovšem výrazně zlepšila naše defenzíva oproti předchozímu ročníku. Doma jsme odehráli deset zápasů s nulou vzadu a celkově jsme měli třetí nejlepší obranu ve skupině, což také o něčem svědčí. Dalším důležitým momentem je vyrovnaná dvojice kvalitních gólmanů. A nesmím zapomenout ani na to, že se nám celkem vyhýbala zranění. Nějaké zdravotní výpadky sice byly, ale většinou jsme nastupovali v konsolidované sestavě a nemuseli měnit základní složení," vyjmenovává první muž krumlovské lavičky a vzápětí dodává, co se naopak v minulé sezoně zelenobílým z jeho pohledu nepovedlo: „Určitě bych v první řadě zmínil neproměňování šancí. Bylo hodně zápasů, kdy to bylo těsné o jeden gól, měli jsme tutovky na pojistku, ale ty jsme nedali a byly to pak zbytečné nervy. Při lepší produktivitě jsme se nemuseli strachovat až do konce. Na jaře to také mělo být ještě lepší, a to zejména venku. Na hřištích soupeřů jsme v odvetách uhráli jen šest bodů, což ale souvisí s již zmíněnou efektivitou koncovky. Na druhou stranu je ale třeba přidat, že při jarních venkovních nezdarech jsme nebyli fotbalově nikde horší. Výjimkou je jen debakl v Táboře, který nás jasně předčil a my tam hráli druhé housle," poukazuje kouč.

Čas na oddych a poté na následnou přípravu je opět velmi krátký, protože další sezona startuje už začátkem srpna. Co slavojáky v této fázi čeká?

„Letní přípravu zahájíme třináctého července. I letos budeme hrát předkolo poháru, kde bychom chtěli postoupit, protože to je možnost testů s kvalitními soupeři. Z dohodnutého zápasového plánu už dnes vím, že hrát budeme tradičně s Třeboní nebo ligovým dorostem Dynama."

Dozná kádr bronzového divizního týmu nějakých větších změn?

„Jisté je, že už neudržíme střelce Rosůlka, který avizoval přání odejít na rakouské angažmá za svým bratrem. To pro nás znamená, že musíme sehnat jiného gólového útočníka, což je ale dnes hodně nedostatkové zboží. Takový hráč se bude hledat těžko," ví trenér a dodává: Máme zájem prodloužit hostování útočníka Pavla Svobody nebo brankáře Štefana Beránka. V přípravě dáme samozřejmě znovu možnost i dalším mladíkům z dorostu."

A s jakým cílem půjdou českokrumlovští fotbalisté do další divizní sezony, kdy budou obhajovat post favorizovaného bronzového týmu?

„Myslím, že třetí místo byl strop. Osobně bych to nikam výš ani netlačil. Manšaft bude sice zase o jeden dobrý rok zkušenější, ale je otázkou jak se udrží kádr, jak se povede start atakdále. Já sám budu spokojený, pokud budeme nadále hrát podobný důrazný a kombinační fotbal a budeme se pohybovat někde v lepším středu tabulky. S tím, myslím, budeme spokojeni my i naši fanoušci. Divákům se naše hra v minulé sezoně snad líbila a já věřím, že jim zase předváděným fotbalem budeme dělat další radost," uzavírá kormidelník Jiří Svoboda.