Svěřenci trenéra Františka Cipra potvrdili, že na Žižkov se jim se jim skutečně daří – v závěru podzimní části sezony během necelých dvou měsíců sehráli s Viktorkou tři zápasy a ve všech uspěli (poté, co Pražany Dynamo vyřadilo v Českém poháru vyhrálo i doma v zápase I. ligy).

Trenér Cipro ale vysoké vítězství nepřeceňuje. „Je to jen příprava, všichni zkouší, my i soupeři, hráči si mění posty, takže já výsledkům až takovou váhu v tomto období nepřikládám. Žádné závěry z toho nedělám. Mohli jsme dát víc gólů, hlavně v první půli, taky jsme ale mohli i nějaké góly inkasovat,“ poznamenal.

Nicméně to, že ho vítězství těší, navíc ještě takovým rozdílem, trenér Dynama nepopírá. „Je to fajn, hlavně pro sebevědomí hráčů. I pro soupeře je to signál, že s Budějovicemi se musí počítat.“

Podobně to viděl i jeho žižkovský kolega: „Jsme ve fázi zkoušení hráčů, a to bude pokračovat i příští týden. Předpokládám, že by ještě měli přijít asi čtyři hráči a ti by měli kvalitu zvednout. Chceme také ještě jednoho brankáře. Čeká nás hodně práce, ale tento zápas byl spíše seznamovací. Trénujeme pár dnů, proto ani nechci hodnotit výkony jednotlivců,“ nechtěl se Roman Nádvorník pouštět do hlubšího rozboru.

Záporem jinak vydařeného utkání bylo počasí. „V Budějovicích je ideální počasí, ale už cestou do Prahy a bohužel taky při zápase to bylo jako na Sibiři,“ kroutil hlavou trenér Cipro, dle něhož to fotbalisté za vichřice a chumelenice jednoduché neměli. „Hrozná byla i cesta domů, až tak kousek za Tábor. Ale jak jsme se blížili k Budějovicím, nikde nic, žádný sníh, žádný vichr.“

Co se týká umělého trávníku, z něhož fotbalisté mívají obavy, dle Ciprových slov větší potíže nebyly. „Řekl bych, že hřiště v Satalicích je trochu užší, samotná umělka však je kvalitní. Stejně tak i všechno kolem, celé zázemí je na patřičné úrovni,“ vyzdvihl budějovický kouč, jenž účast svého mužstva v Tipsport lize rozhodně vítá. „Hlavně tam máme hodně kvalitní soupeře, které bychom jinak těžko sháněli,“ upozornil Cipro.

Hned druhý den po zápase se fotbalisté Dynama v neděli dopoledne vydali na soustředění do Frymburku.

Viktoria Žižkov – Dynamo Č. Budějovice 1:4 (0:2)

Branky: 58. Čermák – 23. Sandro, 32. Horejš, 66. Ondráček, 83. Němec. Rozhodčí: Příhoda.

Žižkov: Boháč (46. Ticháček) – Bartl (46. Lafrance), Kiidron, Procházka, Čermák – Radosavljevič (50. Franěk), Koryta, Tenno, Guajak (19. Folwarczny) – Bálek (46. Šťastný), Sivrič.

Dynamo ČB: Delač – Riegel, Horejš, Lengyel, Novák – Klesa, Rakovan, Javorek, Sandro – Veverka, Naumov, II. poločas: Křížek – Rakovan, Riegel, Novák, Pecka – Němec, Otepka, Rýdel, Hudson – Ondrášek, Naumov.