„Nechceme strkat hlavu do písku a být alibisty. Podzimní část sezony jsme až na její úplný závěr zvládli velice dobře a poprat se o postup do ligy tudíž je naší povinností,“ zdůraznil při pondělním startu zimní přípravy trenér David Horejš.Ten na srazu uvítal i první posily. Na půlroční hostování přichází obránce Jan Vondra a záložníci Erik Puchel (oba Karviná) a Filip Hašek (Vlašim).

„Jsem rád, že vedení klubu udělalo kus práce a že se nám povedlo tyhle tři kluky přivést. Jsou to velice kvalitní fotbalisté a já věřím, že pro nás všichni tři budou posilami,“ uvedl na adresu tří nových mužů svého týmu kouč Dynama.

Nevyloučil ani další příchody: „Je možné, že jeden dva hráči by se tu mohli ještě objevit,“ podotkl.Jedním z nich by mohl být ekvádorský útočník Augusto Batioja, jenž naposled hrál v Jihlavě a teď je volný hráč.

Hráči v přípravě
Brankáři: Zdeněk Křížek, Ma-těj Luksch, Jindřich Staněk
Obránci: Lukáš Havel, Mikuláš Jáša, Jiří Kladrubský, Pavel Novák, Petr Řehoř, Michal Řezáč, Jan Vondra
Záložníci: Patrik Čavoš, Filip Hašek, Petr Javorek, Jakub Moravec, Jakub Pařízek, Jakub Pešek, Lukáš Pouček, Erik Puchel, Roman Wermke
Útočníci: Augusto Batioja, Jindřich Kadula, Elvis Mashike, Martin Šplíchal, Patrik Švantner, Ivo Táborský

„Má dorazit v týdnu a měl by tady být zatím na zkoušku,“ upřesnil Horejš.Z hostování z Varnsdorfu se vrátil zpět útočník Patrik Švantner, do přípravy se zapojil i rekonvalescent Adrián Čermák (trénovat zatím ještě nadále bude individuálně) a z dorostu byli do přípravy přeřazeni Mikuláš Jáša, Jakub Pařízek a Martin Šplíchal.

„Jsou to nadějní hráči a my chceme, aby si zvykali na dospělý fotbal,“ vysvětlil trenér Dynama.A co David Lafata, o jehož možném návratu do Č. Budějovic se spekuluje? „Má smlouvu ve Spartě, takže teď nemá cenu se o tom bavit. Pokud by se ale šance na jeho příchod naskytla, bral bych ho všemi deseti! Kdo by takového hráče nechtěl,“ usmíval se Horejš. 

Odchodů z kádru dle něj až tolik nebylo: „Aktivní činnost zakončil Petr Benát, jenž bude v klubu působit v jiné roli. Hostování ze Sparty ukončil Turyna a Baník si z hostování stáhl Matěje Helešice. Pro Honzu Hálu hledáme nějaké hostování, kde by měl větší vytížení.“První přípravný zápas si Dynamo nachystalo až na příští středu 17. ledna, kdy změří síly v Jihlavě s prvoligovou Vysočinou.

„Příprava je dlouhá osm týdnů, proto jsme chtěli nejdříve pořádně potrénovat. Tréninky budou hodně náročné, navíc jsme ty nové kluky chtěli taky trochu blíž poznat,“ podotkl David Horejš.Součástí zimní přípravy bude i kondiční soustředění, k němuž se fotbalisté Dynama vypraví na konci ledna už tradičně do Třeboně. „Měl by to být vrchol první fáze zimní přípravy a v Třeboni k tomu jsou ideální podmínky. V létě, kdy jsme tam také byli, jsme tam byli maximálně spokojeni. Těšíme se tam, pro kluky je to i vítané zpestření,“ vyzdvihl David Horejš.