Ve dvanáctém kole divizní soutěže zavítaly fotbalistky kaplického Spartaku do západočeské metropole. Na půdě VS Plzeň se jednalo o souboj na jaře stoprocentně bodujících týmů. Fotbalistky plzeňských Vodních staveb v jarních odvetách dokonce neinkasovaly jedinou branku. V duelu čtvrtého týmu tabulky s druhým bychom tedy favorita hledali velmi těžko.

VS Plzeň – Kaplice 0:1 (0:0)

Na nepříliš rovném terénu se snažily hráčky obou týmů o kombinační hru. První poločas byl poměrně vyrovnaný a skončil bez branek, i když více střeleckých pokusů bychom napočítali na straně hostujícího Spartaku.

Po změně stran se ovšem obraz hry změnil. Kapličandy začaly přebírat územní převahu a přitlačily Západočešky do defenzívy. Navíc hostujícímu trenéru Křivovi vyšlo střídání na výbornou, když se v 65. minutě poprvé na jaře do hry dostala Barbora Goldfingerová. Ta hru hostujícího týmu oživila a po pěti minutách strávených na hřišti přesnou přihrávkou našla rozběhnutou kapitánku Veroniku Jedličkovou, která pronikla ze strany do šestnáctky Plzně a nekompromisní tvrdou ránou pod břevno nedala brankářce Zedníkové šanci – 0:1. S blížícím se koncem pak samozřejmě domácí fotbalistky prahly po vyrovnání, ale samotný závěr sehrály Kapličandy takticky na výbornou – a z Plzně si přivezly všechny tři body.

Po minulém kole a domácím trápení s Hradištěm nebyl trenér Spartaku s hrou prakticky vůbec spokojený, děvčata si však zřejmě vzala jeho kritická slova k srdci. V Plzni totiž sehrály Kapličandy na jaře herně nejpovedenější utkání a odměnou jim jsou velmi cenné tři body proti na jaře nejzdatnějšímu soupeři. K velmi dobré kvalitě zápasu přispěly nejen hráčky obou týmů, ale i dobře rozhodující hlavní arbitr Jakub Hačka.

Fakta – branka: 70. V. Jedličková, hráno bez karet, řídil rozhodčí Hačka, sledovalo 50 diváků.

Sestava Kaplice: Klomfarová – Kováříková, Praizlerová, Vávrová, K. Jedličková, Stoklasová, Tošilová, Bartoníčková, Vocedálková, Pálková (65. Goldfingerová), V. Jedličková.

Kaplické dívky si připsaly jubilejní desátou výhru v ročníku a po remízovém zaváhání lídra ze Sezimova Ústí (2:2 v Jindřichově Hradci) aktuálně na čelo ztrácejí již pouhý jeden bod.

I v dalším kole se fotbalistky Spartaku představí na půdě soupeře. Hostitelem jim v neděli bude aktuálně v tabulce sedmý FK Mabapa, který svá domácí utkání hraje ve Volenicích u Katovic.

Libor Granec