Krumlovští trenéři v generálce vyzkoušeli novou brankářskou dvojici Filip Hňup (přišel z Táborska) a Matěj Kříž (působil v Rakousku), na druhou stranu jim z kádru chyběli zranění Babka s Mravcem, nemocný Strapek a také Klivanda, který dostal volno.

Zelenobílí si v týdnu připsali dvoucifernou výhru s Větřním (10:2, branky: Klivanda 4, Hofmann 2, Tůma 2, Persán, Beránek – Podskalský 2), ale na závěr přípravy to bylo jinak…

Český Krumlov – Olešník 1:2 (0:1)

Od prvních minut měli slavojáci herní převahu, ale přes zhuštěnou defenzívu soupeře se těžko prosazovali. Hosté pozorně bránili a navíc vyráželi do nebezpečných kontrů, z nichž dvakrát překonali krumlovské brankáře. Domácí se prosadili pouze jednou po standardní situaci – a Slavoj si zaknihoval nepovedenou generálku.

V samotném utkání měl první dobrou šanci domácí špílmachr Novák, jehož bombu z vápna ale Studnička vyrazil. O vlásek přestřelil svatyni hostů navrátilec Sláma a Persán po pasu od Beránka z dobré pozice neprostřelil vybíhajícího gólmana. A vzápětí přišel trest, když si za domácí obranu naběhl Dudek, zprava prošel do vápna a křížnou ranou překonal brankáře Hňupa – 0:1.

Po půlhodině byli domácí blízko ke srovnání, ale umístěnou střelu Nováka vyškrábl olešnický brankář s pomocí břevna na roh. Břevno branky hostů zvonilo i po bombě Kabeleho z více než 30 metrů. Chvíli před pauzou měl ještě po sólu Beránka velkou šanci Persán, ale zblízka poslal míč nad – a o půli hřál hosty jednogólový náskok.

Krátce po změně stran mířil do protipohybu hostujícího gólmana střídající Neckář, stav se však neměnil. Manko zelenobílí smazali až v 59. minutě, kdy po rohu vrátil odražený míč do ohně Dudák, následně Beránek hlavou sklepl pod sebe a zcela volný Svoboda pohodlně dorazil do odkryté branky na 1:1.

Jenomže naděje na obrat vydržela domácím jen šest minut. Gólman Kříž při snaze zhatit brejk hostů vyběhl z šestnáctky, poté však odkopl balon jen k nohám Tressla, který z velké dálky neomylně zamířil do odkryté svatyně – 1:2.

V závěrečné dvacetiminutovce domácí soupeře přimáčkli, ale už bez efektu. Naopak, několikrát se musel ukázat gólman Kříž, který hasil velkou hrubku Dudáka i dva nájezdy zcela osamocených hráčů Olešníku.

„Stejně jako Hluboká, tak i Olešník hrál hodně odzadu a neotevíral hru, což se dalo čekat. My jsme se bohužel nechali často unést hrou a nepředváděli to, co jsme měli a co jsme si řekli,“ poukázal krumlovský kormidelník Václav Domin a dodal: „Vzadu jsme se někdy pokoušeli vystavit soupeře do ofsajdu, což se nedařilo. Máme ale zkušené beky a věřím, že v mistrovských zápasech bude jejich součinnost daleko lepší. Chtěl jsem, aby kluci zápas odjezdili, což splnili. Nasazení bylo v pořádku. Ukázali se nám i oba noví gólmani a ani jeden nepropadl. V této chvíli ještě nevím, koho postavíme do branky na první mistrák,“ hleděl kouč Domin už k divizní premiéře, ke které zelenobílí zamíří v sobotu na Dobříš.

Fakta – branky: 59. Svoboda – 21. Dudek, 65. Tressl, sestava Slavoje: Hňup (46. Kříž) – Švec, Kabele, Dudák, Zatloukal – Persán, Tůma, Novák, Wagner, Sláma – Beránek, do 2. půle střídali: Svoboda, Neckář, Hofmann, Sekyra, Peroutka.