Nová Ves/Brloh - Velešín 3:1 (1:1)

Velešínský úspěšný novic začal naplňovat úlohu favorita od 4. minuty, kdy šel rychle do vedení. Po faulu před vápnem si míč k trestnému kopu postavil kapitán Kukačka a zatočená střela se od břevna odrazila za brankovou čáru, což okamžitě signalizoval verdikt pomezního arbitra – 0:1.

Jenomže domácí se oklepali, mohli odpovědět stejnou mincí, ale přímák Fobera jen olízl břevno Kothánkovy branky. Za aktivitu byli domácí gólově odměněni po necelé půlhodině. Ve vápně Kukačka fauloval agilního Sekeru, pískala se penalta a zkušený Švarc s přehledem z puntíku srovnal na 1:1.

Chléb se potom lámal na přelomu poločasů. V závěru prvního se dostali hosté do nájezdu tří hráčů na gólmana, ale Rozkošný místo přihrávky volil zakončení a Poula zachránil. Na začátku druhého dějství pak střídající Kollár připravil tutovku pro Kukačku, ale ten z malého vápna odkrytou branku netrefil.

A ke slovu přišlo otřepané nedáš dostaneš. Po hodině hry se při dlouhém nákopu z domácí poloviny nedomluvili stoper Zatloukal s brankářem Kothánkem, za míčem šel důrazně Vejvoda a strhl vedení na domácí stranu – 2:1.

A za dalších osm minut přidali domácí pojistku. Zleva vlétl do vápna J. Postl, byl Jirským podražen – a druhá penalta byla na světě. K exekuci se znovu postavil Švarc, tentokrát Kothánek jeho střelu vystihl, ale domácí hráč stačil ještě pohotově vrátit míč do ohně a třiapadesátiletý (!) matador Jiří Anderle osvědčil důraz a zblízka protlačil balon za čáru – 3:1.

Velešínští v závěru otevřeli hru a domácí mohli z brejků přidat ještě další trefy, ale Anderle mladší i Vejvoda pálili mimo. To však již domácím tolik nevadilo, protože se mohli radovat z druhé výhry v sezoně a opuštění posledního místa.

Sestavy - Nová Ves: Poula – Brych, Fober, O. Švarc, Chmelař – M. Sekera (90. Tejko), Vlček, Anderle ml. (88. Smieško), J. Postl – Anderle st., Hüttner (46. Vejvoda), Velešín: Kothánek – Opekar, Zatloukal, Jirský, Zimek – Šváb (52. Kollár), Kukačka (78. Severa), Fišer, Rozkošný – Petr, Grznárik.

Trenér Karel Švarc (Nová Ves/Brloh): „Musím pochválit celý tým, od gólmana až po posledního náhradníka, za velice zodpovědný výkon. Za bojovnost od začátku až do konce jsme si bodovat zasloužili. Samozřejmě že v naší hře byly i nedostatky, ale všichni hráči makali nadoraz a byli za to odměněni. Velešín nás určitě nepodcenil, ale nám se zápas povedl. Přestože jsme hned v úvodu rychle prohrávali, tak nás to nesrazilo a dokázali jsme výsledek otočit. Klíčovým momentem byla neproměněná tutovka hostujícího Kukačky na začátku druhé půle, kdy jsme pak za chvíli důrazem střídajícího Vejvody po chybě v obraně hostů dali druhou branku. Nerad bych vyzdvihoval jednotlivce, ale jedno jméno řeknu. Perfektní zápas odehrál Sekera. A pokud takto budeme bojovat, tak to nevidím zas až tak černě. Ještě nás čeká důležité derby ve Větřní a nějaký ten bodík navíc by se hodil."

Trenér Stanislav Kysela (Velešín): „Jsme samozřejmě z výsledku zklamaní. Že to bude těžké a domácí se budou rvát, to jsme čekali a také se na to připravili. Na rychlou vedoucí branku soupeř odpověděl ze zbytečné penalty. Zlomem pak byly tutovky při nájezdu Rozkošného a střele Kukačky do prázdné branky. Po chybě jsme lacino dostali druhý gól a pak i ten třetí jsme soupeři darovali. Z celkového pohledu si Ves výhru vydřela a zasloužila, nám se nedařil náš tradiční fotbal a dvěma zbytečnými penaltami jsme to domácím usnadnili."