Nová Ves při zápase roku v přímém souboji o udržení nakonec Bavorovice doma udolala gólem kanonýra Fischera v samém závěru – a v I.A třídě jí čeká další rok.

Náš nejvýše postavený tým – nováček z Velešína – v závěru padl na hřišti stříbrné budějovické Slávie, ale to již nic nemohlo změnit na jeho výsledném bronzu.

Vítěznou tečku napsali Větřínští, kteří nečekaně vezli tři body ze stánku čtvrté Dobré Vody, čímž potvrdili desátou příčku.

Slávia ČB – Velešín 1:0 (0:0), branka: 88. Wejskrab.

„Už o nic nešlo, a tak se mohl hrát pěkný kombinační fotbal, i když bez gólů. My měli už v první půli tři tutovky, domácí ze svých šancí nastřelili dvakrát břevno. Rozhodla předposlední minuta, kdy jsme nejprve po jasném faulu ve vápně měli kopat penaltu, kterou signalizoval i pomezní. Jenomže se nepískalo, domácí z protiútoku vybojovali aut, dlouhé vhazování propadlo do skrumáže a z dorážky přišla branka. I přes prohru ale pochválím celý tým, protože jsme předváděli pěkný fotbal, který nás zdobil při jarním vítězném tažení do špičky tabulky," kvitoval velešínský kouč Stanislav Kysela.

Sestava Velešína: Kothánek (46. Schneider) – Jirský (62. Severa), Trummer, Zatloukal, Opekar – Šváb, Kollár, Falc, Zimek – Petr (87. M. Kysela), Kukačka (73. Rozkošný).

Dobrá Voda – Větřní 0:3 (0:1), branky: 20. a 63. Cifreund, 83. Skok.

„I bez opor Weinharda a Pilse jsme zahráli velmi dobře a ukázali, že do této soutěže patříme," pobrukoval si po vítězné tečce větřínský hrající trenér Zbyněk Ginzel.

Sestava Větřní: Pavelka (46. Dobrovodský) – Dvořáček, Ginzel, Dušek – Sukdolák, Sikuta (75. Mi. Votýpka), Turek, Dychtl (84. Vegeš), Gutheis – Cifreund, Skok.

Nová Ves / Brloh – Bavorovice 1:0 (0:0), branka: 84. Fischer (ČK 1:0 – 88. Vejvoda).

„Byli jsme nervózní, neboť remíza nestačila a museli jsme hrát na výhru. Přesto jsem i po bezbrankové půli klukům kladl na srdce, aby dál hráli zodpovědně a neinkasovali. Věřil jsem, že vepředu se něco urodí, a to se naštěstí stalo, i když to bylo až v závěru. Na konci to pak byly obrovské nervy, přišlo vyloučení, ale už jsme to ustáli. V nastavení se ještě po úderu do hlavy zranil Anderle mladší, ale naštěstí to není vážné," řekl trenér Karel Švarc, jenž se samozřejmě radoval ze záchrany, ale připomněl, že zdraví je to nejcennější.

Nová Ves: Poula – Brych, Anderle, Anderle ml. (90. Klein), Vejvoda – M. Sekera, Vlček, M. Hüttner, Pouzar (86. Tejko) – Ďurica, Fischer.