Domácí šli do derby s cílem přerušit černou sérii tří porážek, zatímco hosté přijeli povzbuzeni čtyřbrankovou výhrou nad druhým K. Újezdem.

Frymburk - Kaplice B 1:0 (1:0)

O první střelecký pokus se postarali hosté, když se Jirka uvolnil na vápně, ale jeho ránu Vítek kryl.

O chvíli později se už skóre měnilo – a radovali se domácí. V 7. minutě Kapec váhal s rozehrou tak dlouho až nastřelil dotírajícího domácího hráče, Frymburští se rázem dostali do přečíslení, které Micák vyřešil přesnou přihrávkou na nabíhajícího Dvořáka, pro kterého nebyl problém zblízka trefit odkrytou kaplickou svatyni – 1:0.

Po gólu byli domácí aktivnějším týmem, měli řadu standardních situací, ale příliš šancí z nich nevytěžili. Přímý kop Salzera ze 20. minuty se mezi tyče nevešel. V polovině prvního dějství pak zahrávali hosté roh, po centru Zifčáka se ve vápně dostal k odraženému míči F. Kouba, jehož tečovaná střela těsně minula Vítkovu levou tyč.

Ve druhé polovině půle se pak hrálo především ve středu hřiště, bez gólových příležitostí na jedné či druhé straně. Až krátce před přestávkou mohl podruhé skórovat domácí Dvořák, v těžké pozici však rozvlnil pouze boční síť Rybákovy svatyně.

Prvních patnáct minut po změně stran patřilo domácím. V 54. minutě Micák ideálně vysunul Dvořáka, který zleva pálil na přední tyč, ale pozorný Rybák vyrazil na roh. O tři minutky později z uctivé vzdálenosti vypálil na branku Jodl, povedená rána směřovala k tyči, ale Rybák stačil míč vytěsnit na další rohový kop.

Poté tlak týmu od Lipna odezněl a nebezpeční byli pro změnu hosté. V 65. minutě si na kolmici naběhl Roule, který zleva pronikl do vápna, snažil se přihrát zcela volnému Jirkovi, ale finálka nebyla přesná a z možného vyrovnání nebylo nic. Čtvrthodinu před koncem měli hosté další možnost srovnat skóre, když roh zahrával Zifčák, na centr si naběhl Koclíř, ale ve stoprocentní šanci míč netrefil ideálně a zamířil mimo.

V úplném závěru pak Kapličtí vrhli všechny síly do útočení, ale tím se nabízela možnost brejků pro Frymburské. Minutu před koncem zatáhl míč po pravé straně Micák, na centr si naběhl Dvořák, jehož hlavičku Rybák vyškrábl na roh. V nastavení se ještě ve vápně dostal k míči střídající Mrázik, mířil však nad branku. To však již domácím moc nevadilo, protože nedlouho poté debutující rozhodčí Voldřich utkání ukončil.

V bojovném utkání při troše štěstí nemuseli o záchranu bojující hosté odjíždět s prázdnou, domácí tabulkový favorit však dokázal potrestat jejich chybu a slaví výhru, kterou snížil manko na lídra z Velešína znovu na pět bodů.

Sestava Frymburku: Vítek – Tomka, Kuna, Grohman, Jodl, Kubeš, M. Račák (46. Budík), Micák, Bagoni (71. Skípala), Dvořák, Salzer (61. Mrázik).

Sestava Kaplice B: Rybák – Koclíř, Vosátka, Kapec, Růžička, Roule, Kubata, Jirka, Roule, J. Říha, F. Kouba (46. Kubík).

Trenér Jan Turcovský (Frymburk): „Při řadě absencí jsme museli povolat starší kluky a do zápasu šli vlastně s týmem starých pánů, když v základu bylo sedm kluků nad pětatřicet let. Na druhou stranu to zase bylo celkem fotbalové a byla tam znát zkušenost. Důležité pro nás bylo, že se po trestu vrátil do sestavy Micák. S ním je naše hra úplně jiná, o hodně lepší. A jsem rád, že jsme těžký zápas po sérii porážek zvládli na výhru. Musím ocenit i soupeře, který se mi hodně líbil a nehrál vůbec špatně. Kaplické béčko se oproti podzimu viditelně zlepšilo a myslím si, že do konce sezony doma neprohraje a boj o záchranu nakonec zvládne. V našem týmu bych kromě už zmíněného Micáka vyzdvihl ještě brankáře Vítka, který zase odchytal zápas tak, jak si představuji."

Trenér Petr Lesňák (Kaplice B): „Myslím, že jsme na hřišti třetího týmu tabulky odehráli dobrý zápas, bohužel bez bodového vyjádření. Přijeli jsme si pro bod, ale hned v úvodu soupeři sami nabídli snadné vedení a situaci si tak notně zkomplikovali. V dalším průběhu jsme ale byli favoritovi v poli vyrovnaným soupeřem a v některých momentech ho i převyšovali. Domácí sice hodně hrozili ze standardních situací, ale ty jsme i díky dobře chytajícímu Rybákovi všechny vyřešili. Na druhé straně jsme měli my asi dvě velké příležitosti, bohužel bez efektu. Mrzí mně hlavně šance Koclíře, kdy měl po rohovém kopu téměř celou odkrytou branku, ale zakončil mimo. Jak už jsem říkal, chválím Rybáka, který pochytal tři velké šance domácích, a za bojovnost pak celý tým. Musíme teď zabrat doma, máme béčko Roudného a chceme tři body!"

Libor Granec, Karel Vosika