V prestižních partiích tentokrát byli stoprocentně úspěšní hostitelé. Loučovický Vltavan pětkou deklasoval Novou Ves a posunul se do pozice nejlepšího ze šestky našich týmů, když mu aktuálně s deseti body patří lichotivý bronzový stupínek áčkové tabulky. Novoveští si pohoršili z osmé na desátou příčku.

Frymburští přestříleli nováčka ze Zlaté Koruny a druhou výhrou v sezoně poskočili na osmé pořadí, zatímco Zlatokorunští ve vyrovnané tabulce spadli z pátého na deváté místo.

Až na pátý pokus konečně zabodoval kaplický Spartak, který doma nadělil „bůra“ soupeři z Kamenného Újezdu. Dosavadní čtyřbodové konto naopak nerozhojnili Chvalšinští, kteří doma těsně padli s pendly posílenou rezervou divizního Roudného a patří jim aktuálně jedenáctá příčka.

PĚT A ŠEST GÓLŮ

Loučovice – Nová Ves / Brloh 5:0 (2:0), branky: 3. a 42. Zbořil, 68. a 87. Toman, 53. Dudla. Loučovičtí dali rychlou branku, do šatny přidali druhou a ve druhé půli odevzdanému soupeři přibalili na cestu ještě další tři dárečky.

Trenér Vlastimil Sulzer (Loučovice): „Po bojovném remízovém utkání ve Zlaté Koruně jsme chtěli na dalšího okresního soupeře vlétnout a hrát kombinační fotbal. Zbořil ze sóla otevřel skóre a rychlé vedení nás dostalo do herní pohody. Měli jsme i další šance, ale definitivní klid přinesl až druhý gól krátce před přestávkou. Nakonec z toho bylo jasné a pohodové vítězství. Za kolektivní výkon pochválím celý tým, všichni kluci zahráli dobře.“

Trenér Lubomír Půlpán (Nová Ves): „Naše sestava byla hodně improvizovaná, chybělo šest lidí ze základu a po rozcvičení navíc vypadl i mladý Anderle. To by asi položilo jiné týmy, než Novou Ves, kde kádr je poměrně úzký. Loučovice tak s námi neměly problém a sfoukly nás jako svíčku. Přesto, prohrát se může, ale musí to nějak vypadat. Náš výkon byl však úplně odfláknutý, a to od všech hráčů. Tak to nejde! Čekají nás teď dva hodně důležité zápasy doma, které rozhodnou o tom, jestli budeme hrát v klidném středu nebo se zase potácet někde u dna.“

Sestava Loučovic: Šíma – Žák, Somolík, Kališ, Toth – Karták (68. V. Matulík), Černý, Dudla, Fejtek – Zbořil (75. Ardó), Toman.

Sestava Nové Vsi: Poula – Šusta, Frühbauer, R. Postl, Smieško – Flaška, Anderle st., Pouzar, Švarc – Černý (46. Cába), Hüttner.

Frymburk – Zlatá Koruna 4:2 (3:1), branky: 7. Matuš, 10. Budík z penalty, 21. D. Račák, 78. Pavlík – 42. Fuciman, 53. Homer. Po necelé půlhodině si domácí vypracovali tříbrankový náskok, který se však ve druhé půli málem rozplynul, přesto nakonec všechny tři body zůstaly doma.

Trenér Vlastimil Mertl (Frymburk): „Rychle to bylo o tři a na hosty se valil jeden útok za druhým. Bohužel, několik dalších šancí jsme neproměnili a v závěru poločasu pak po hrubé chybě, kdy už jsme úplně zbytečně machrovali a hráli exhibici, inkasovali. Ze zápasu jsme si sami udělali nervák. Ve druhé půli jsme na dvacet minut vypadli ze hry, soupeř zase snížil a začalo drama, které utnul až první gól mladého Pavlíka za áčko. Když to shrnu, tak první půle byla výborná a druhá mizerná, ale vyhráli jsme zaslouženě. Nejlepším naším hráčem byl kapitán Dušan Račák.“

Trenér František Gallistl (Zlatá Koruna): „Chybělo nám šest hráčů, včetně nemocného kapitána Zaymla. Neměli jsme ani možnost střídání, když na lavičce byl jen Petr Gallistl. To se pak ukázalo jako celkem klíčové. V úvodu jsme dostali dva góly ze standardek a třetí z penalty po ruce ve vápně. Povedlo se nám ale dostat do kontaktu, soupeř znervózněl a mohli jsme i vyrovnat, jenomže Rychtář sólo neproměnil. V závěru to už bylo vabank a domácí dali z brejku čtvrtý gól. I přes porážku pochválím celý tým. Kluci to nevzdali ani za krajně nepříznivého stavu, zápas ještě zdramatizovali a bojovali až do konce.“

Sestava Frymburku: F. Mertl – Malák (61. Pavlík), Fatura, D. Račák, Ribár – R. Mertl, M. Račák, Matuš (66. Michal Koza), Kaňa – Budík (70. Vágner), Martin Koza.

Sestava Zlaté Koruny: Schwarz – P. Král, Steinocher st., J. Král, Dušek – Rychtář, Smrček, Štěpánek, Kalista – Homer, Fuciman.

VÝHRA A PROHRA

Kaplice – Kamenný Újezd 5:1 (3:0), branky: 19. z penalty a 61. Gondek, 21. a 42. Janura, 88. Kuchař – 85. Mráz.

„Klíčové byly dvě věci. V první řadě jsme si rozebrali chyby, po kterých jsme dostávali góly v minulých zápasech, a hráči si to vzali k srdci. Za druhé se nám podařilo k návratu přemluvit brankáře Štěpánka, který tady už dříve chytal třeba v krajském přeboru. Tím se nám uvolnily ruce pro přeskupení sestavy. Kuchař šel hrát v poli, vzadu to zkušeností jistil Románek a hlavně Janura mohl jít do útoku, což bylo zásadní. A také jsme měli tři hráče na střídání, což před tím nebylo. V samotném zápase jsme pak dokázali trestat chyby soupeře, ve druhé půli to takticky zvládli a ještě jsme gólově odskočili. Pochválím hlavně brankáře Štěpánka, který byl velkou oporou. Hodně se zápas povedl i mladému Čutkovi,“ chválil konečně v nové sezoně poprvé spokojený kaplický kouč Bohdan Malický.

Sestava Kaplice: Štěpánek – Štrbačka, Románek, Čutka, Gondek – F. Marek (63. Doubrava), Kebl, Micák (46. Řepa), Kuchař – Janura, Pál (71. Vaniš).

Chvalšiny – Roudné B 1:2 (0:2), branky: 71. Fučík – 25. Lerch, 38. Šolc. Roudenští přijeli do Podkletí v silném složení v čele s matadory Šolcem, Voglem a Rudolfem Otepkou – a o své výhře rozhodli dvěma góly už do poločasu. Chvalšinští stačili v závěru výsledek už jen korigovat.

Sestava Chvalšin: Cába – Kamenský, Motz, Babinský – Zwifelhofer, Fic (63. Podhora), Nymsa, M. Postl – Hynšt (88. Aust), P. Postl, Fučík.