Víkendová nabídka dalšího „jarního" kola národních a oblastních fotbalových soutěží je vinou stále se zuby nehty držící zimy a nezpůsobilých terénů okleštěná na  minimum. Z plánovaných devíti utkání celků z našeho regionu by se o svátečním velikonočním víkendu měly hrát pouho pouhé dva duely, ostatní zápasy jsou odloženy.

Česká divize

Fotbalisté českokrumlovského Slavoje, kteří si minulý týden připsali v domácí jarní premiéře cenné tři body v partii s Novým Strašecím (4:2) a posunuli se na desátou příčku neúplné průběžné tabulky, mají před sebou nabitý program. Dnes se jich týká naštěstí neodložený zápas na půdě nováčka a souseda v tabulce z Chrástu, ve středu pak zelenobílí zamíří znovu na západ Čech, když je čeká dohrávka v Rokycanech.

„Při vyrovnanosti spodní poloviny tabulky prostě musíme vozit body i z venku. Doufám, že něco uhrajeme už v sobotu. Je to další důležitý zápas sousedů prakticky o šest bodů," říká krumlovský kormidelník Jiří Svoboda a už se dívá na nejbližšího soupeře: „Chrást už na podzim u nás ukázal, že má velmi dobré mužstvo s řadou zkušených hráčů, kteří něco odkopali ve vyšších soutěžích. My budeme chtít navázat na dobrý výkon z minulého domácího utkání a znovu bodovat. V sestavě budou změny. Minule zraněný Hrabík celý týden netrénoval, kyčel ho pořád bolí, takže určitě nebude. Počítat nemůžeme ani s Klivandou, který to sice už na tréninku zkusil, ale stále není úplně fit.  Na postu druhého stopera tak bude opět hrát Kroupa, který Hrabíka minule v půli střídal.   Navíc nám teď znovu omarodil Pavel Svoboda, kterému se vrátily potíže po prodělaných angínách. Na druhou stranu se už naplno zapojil Pintér, se kterým počítám do základu," vyjmenoval nám kouč aktuální stav krumlovského kádru.

Pro úplnost dodejme, že podzimní vzájemné utkání slavojáci s Chrástem doma po prohrané půli nakonec zvládli a vyhráli v poměru 3:1, na čemž se podílel zejména střídající Martin Špát, který sám dal dvě branky a na třetí Janu Pintérovi přihrál. Ekipa pod taktovkou kapitána a čerstvého otce Michala Plišky by jistě bodový zisk brala i v odvetě. „Všichni budeme bojovat i za něj a věřím, že svému kapitánovi kluci dají dobrým výsledkem pěkný dárek k narození  syna Jonáše," doplnil trenér Jiří Svoboda.

První třídy

Z pořadu druhého odvetného dějství oblastních prvních tříd zůstalo torzo.

V béčkové skupině I. A třídy se vedle derby Nové Vsi s Kaplicí odkládá i utkání nováčků mezi Trhovými Sviny a Velešínem.

V nejnižší krajské soutěži – I. B třídě – by se ze šesti zápasů s okresními zástupci mělo odehrát pouze „malé" derby mezi rezervami kaplického Spartaku a krumlovského Slavoje ve skupině A, které se ovšem nebude konat na kaplickém stadionu.

„V pátek se rozhodlo, že utkání odehrajeme v neděli od třinácti hodin  na borovanské umělce. Naše áčko, aby úplně nevypadlo ze zápasového rytmu, bude v sobotu hrát přípravu s Loučovicemi v Českém Krumlově" sdělil nám vedoucí kaplických mužstev Libor Granec.

Dohrávky v květnu

Většina odložených utkání z tohoto víkendu se po dohodě oddílů nebo nařízením krajského svazu bude dohrávat o druhé sváteční májové středě, a to 8. května. Jedinou výjimkou je prestižní derby souboj dvojice okresních rivalů ze špičky béčkové tabulky I. B třídy mezi Frymburkem a Horní Planou, jenž se po dohodě odkládá na neděli 21. dubna.