JEDENÁCTKA TÝMŮ

Příští sobotu se rozběhne nový ročník okresního přeboru, který se bude hrát v lichém počtu s jedenácti účastníky.

Z přeboru o patro výše se posunula hornoplánská Smrčina, kterou doprovodilo i stříbrné Dolní Dvořiště. O zajímavé souboje však nebude určitě nouze i bez těchto dvou jmenovaných týmů. K očekávaným papírovým favoritům jistě budou patřit v minulém ročníku na jaře výborně hrající a nakonec bronzové Malonty či čtvrtý Vyšší Brod. Poslední slovo jistě neřekl ani velezkušený tým Kájova, jenž se pyšní pěti tituly z minulé dekády a naposledy bral pátou příčku. Kájovští potvrdili dobrou formu i v sobotní generálce, kdy si s přehledem poradili se zástupcem okresní soutěže z Holubova.

Zapomenout ovšem nemůžeme na týmy FK Nová Ves / Brloh a Chvalšin, které na jaře postihl pád z oblastní I.B třídy.
Chvalšinští v létě přezbrojili a možnosti naznačili v generálce, kdy před týdnem remizovali 4:4 v Dolním Dvořišti.

„Poslední víkend jsme už zápas nehráli a udělali si krátké soustředění v domácích podmínkách,“ říká hrající chvalšinský trenér Zbyněk Ginzel a jedním dechem dodává: „Skončilo pár starších kluků, ale vrátili se nám hráči, kteří působili jinde. Kádr jsme doplnili a hodně omladili, přesto je naším jasným cílem pokusit se o návrat do kraje. Myslím, že by to mělo být v našich silách. Okres jsem osobně nikdy nehrál, je to pro mě neznámá, ale myslím, že nejvíc zlobit budou Malonty a krumlovské béčko, na jehož půdě začínáme. Ve druhém kole pak máme Kájov a hned těžký začátek nám ukáže, jak na tom jsme,“ ví chvalšinský kouč.

Druhý exúčastník vyšší soutěže z Nové Vsi vstoupí do přelomového ročníku v Křemži, kde místní derby přinese souboj, jenž byl naposledy k vidění před lety v oblastní I.A třídě. Třetím tahákem premiéry pak bude duel Malont a Kájova.

Program 1. kola Select OP mužů – sobota 25. srpna: Č. Krumlov B – Chvalšiny, Kemže – Nová Ves / Brloh, Malonty – Kájov, Lipno – Vyšší Brod (vše od 17 hodin), neděle 26. srpna: Větřní B – Přídolí (17).

SOUTĚŽ V ŠESTI

Okresní soutěž bude v nadcházejícím mistrovském ročníku šestičlenná.

Velká očekávání směřují na nově sestavené béčko kaplického Spartaku, které bude hrát pod taktovkou matadora Petra Janury. Před dalším pokusem o návrat mezi okresní elitu stojí naposledy stříbrný Benešov, jenž na úvod přivítá právě novou rezervu Kaplice.

Program 1. kola Select okresní soutěže mužů – neděle 26. srpna: Romo Český Krumlov – Horní Dvořiště / Dolní Dvořiště B (hřiště Černá), Rožmberk – Holubov, Benešov – Kaplice B (vše od 17 hodin).