Dlouholetý zlatokorunský hráč Petr Gallistl se v osmačtyřiceti letech rozhodl, že definitivně pověsí kopačky na hřebík.

„Kromě čtyř sezon, kdy jsem od třinácti do sedmnácti hrál za krumlovský dorost, jsem byl celou kariéru ve Zlatce,“ říká lokální patriot, který v barvách svého týmu vystřídal několik postů a osm sezon nosil i kapitánskou pásku.

„V osmnácti po přechodu do mužů jsem začínal v záloze, později mě trenér přesunul do obrany, kde jsem i končil. Gólů jsem moc nedával, ale v poslední celé odehrané sezoně to bylo se sedmi trefami na nejlepšího střelce týmu,“ chlubí se Petr Gallistl a dodává: „Jinou statistiku ale nemám. Vím jen to, že celkem jsem za Zlatou Korunu odehrál přes šest set zápasů.“

Petr Gallistl v dlouhé hráčské kariéře prožil s týmem od kláštera krušné i radostné chvíle.

„Všechno to byly nezapomenutelné roky. Nejhezčí ovšem byl náš historicky první postup do krajské první třídy v roce 1990 s trenérem Josefem Sekyrou. Oslava pak byla parádní! Stejné to bylo i za deset při dalším postupu, kdy jsme za odměnu jsme dokonce jeli do Vídně,“ vybavuje si.

Po boku dnes již „vysloužilého“ fotbalisty se také vystřídaly desítky spoluhráčů. Na které Petr Gallistl nejraději vzpomíná?

„Nerad bych někoho opomněl, ale jsem rád, že jsem si zahrál s takovými legendami zlatokorunského fotbalu, jako byli v mých začátcích Pavel Ďuriš nebo Ivoš Vávra, později potom třeba Zdeněk a Bohouš Klivandové, Jiří Dušek, Zbyňa Adamíček nebo Petr Dvořák,“ sype jména z rukávu.

Petr Gallistl před sobotním derby s Loučovicemi dostal od svých dnes již bývalých spoluhráčů památeční dres a celou řadu dalších dárků…

„Velkou radost mám ze sportovních hodinek, které budu používat při trénincích. Mám stopky a kluci dostanou zabrat,“ směje se a dodává: „Po těch oficialitách byli kluci asi dojatí a než se rozkoukali, tak jsme v první minutě prohrávali. Naštěstí se povedlo zápas otočit.“

Zlatokorunští tak prožívají snový start do nové sezony, když po senzačním lupu v Kaplici brali tři body i ve druhém dějství.

„Začátek se nám povedl, směrem dopředu máme sílu, výborně se ukazuje nový hráč Lukáš Rapčan a gólman Ruda Schwarz chytá v životní formě. Nesmíme ale v žádném případě usnout na vavřínech! Je to jen začátek a dva zápasy,“ vzkazuje dnes již kouč na plný úvazek.