Krásná hřiště, parádní výkony, ale také nepříjemná zranění. Takový byl Magic Cup 2017, který vyhrála olomoucká Sigma. V souboji čtrnáctiletých fotbalistů skončilo českobudějovické Dynamo na šestém místě. "Viděl jsem všechna hřiště, v Loučovicích, Vyšším Brodě i v Dolním Dvořišti, je to nádhera," pochválil pořadatele trenér kanadské Ottawy Vladan Vršecký. "Je to tady opravdu moc pěkný kus České republiky," připojil se trenér Slovanu Bratislava Szilárd Németh.

Velešínská rezerva i s několika pendly z áčka v čele s Janem Trummerem (vlevo u míče před holubovským Matyášem Buštou) a Jakubem Zatloukalem pod Kletí prohrála, když posledně jmenovaný trefou z přímého kopu v 90. minutě už jen korigoval na výsledných 2:1.
Kájov dostal od Smrčiny desítku a Zlatá Koruna může slavit


Turnaj vyhrála Olomouc, která ve finále porazila Trnavu 3:0. V utkání o třetí místo zvítězila Trnava nad Libercem 2:1. "Přeji všem šťastnou cestu domů a děkuji za vynikající výkony," poznamenal ředitel turnaje Josef Žižka, který jako lékař měl plné ruce práce. "Bohužel, na turnaji bylo několik nepříjemných zranění," potvrdil, že s hráči prožil na pohotovosti českokrumlovské nemocnice neplánovaně hodně času. 

1. Olomouc, 2. Trnava, 3. Bratislava, 4. Liberec, 5. Sparta Praha U13, 6. Dynamo ČB, 7. Jablonec, 8. Ottawa.
Nejlepší hráč: Martin Repa (Trnava). Nejlepší brankář: Tomáš Lerch (Dynamo ČB). Nejlepší střelec: Matěj Hadaš (8, Olomouc).