Na dálku byly ve hře ještě Rokycany, které bojovaly doma se zlatou Čížovou, potřebovaly vyhrát a musely čekat na to, jak dopadne souboj v podzámčí.

Č. Krumlov - Jankov 0:0, na penalty 4:5

Oba jihočeští soupeři potřebovali k divizní definitivě získat v derby bod – a podle toho vypadal i obraz hry…
Jedna z největších návštěv sezony bezmála tří stovek diváků na krumlovském stadionu pohříchu sledovala oboustranně opatrné představení, kde prioritou obou týmů bylo hlavně neudělat chybu, než se více snažit o nějaké přímé ohrožení svatyně protivníka. Hrálo se převážně ve středu pole a nebylo divu, že na své si proto nepřišli ani milovníci jakýchkoliv fotbalových statistik.

Až po dvaceti minutách se k jakémusi zakončení dostal jankovský kapitán Maršán, ale hlavou zamířil hodně vedle. Po půlhodině vybojovali hosté první roh, ale ani z tohoto mráčku zapršet nemohlo, což platilo při stejné standardce hostů i o chvíli později. Na druhé straně se k ohrožení branky soupeře odhodlal až sedm minut před pauzou krumlovský kapitán Václav Beránek, jenomže na jeho pokus zpoza vápna nemusel Pavelec ani reagovat – a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

A tristní fotbalová podívaná bez nejmenšího vzruchu se podávala i po přestávce, kdy domácí lodivod poslal na trávník hned dvojici čerstvých hráčů. Šance se opět nerodily, a tak se jednu chvíli do šestnáctky klidně mohlo snést hejno kosů a v klidu pobíhat po trávníku, neboť jakékoliv nebezpečí ze strany ve středu pole se lopotících hráčů jim vskutku nehrozilo… V polovině druhého dějství si Jankovští připsali třetí čárku v kolonce nevyužitých rohů, na druhé straně vystřelil z dálky Švec v tísni hodně mimo tyče. Aplausu se v úplném závěru dočkal ještě hostující Pavel Beránek, jehož rána minula Trnkovu branku o pěkných pár metrů – a utkání nakonec dospělo do stavu, který vyhovoval oběma, tedy k výsledné bezgólové remíze.

V následném penaltovém rozstřelu si pak druhý bonusový bodík zajistili Jankovští, kteří byli v exekuci desítek stoprocentní, zatímco krumlovský Švec v páté sérii na hostujícího Pavelce nevyzrál.

„Do derby jsme šli s jasným cílem a moje hodnocení bude stručné. Zápas byl pro oba týmy přímým bojem o záchranu, takže nikdo se nikam nehrnul, nechtěl chybovat a inkasovat. Proto to bylo prakticky bez šancí. Na dokopné po zápase jsme si pak s hráči řekli, že uděláme čáru a od této chvíle půjdeme z nové startovní pozice. Pokračovat dál u týmu chuť mám, ale předpokladem je, že manšaft zůstane pohromadě a ještě se vhodně doplní. Naším hlavním úkolem bude sehnat gólového útočníka, protože nejlepším naším střelcem v této sezoně byl obránce Kabele," okomentoval poslední utkání sezony krumlovský trenér Václav Domin, jenž si celé utkání protrpěl na lavičce sužovaný zdravotními problémy.

Fakta – penalty: proměnili Beránek, Babka, Neckář, Tůma – Zajíc, Šebelka, Mužík, Kroneisl, Kollár, nedal Švec (ČK), rohy 0:3, střely na branku 0:0, mimo 2:3, hráno bez karet, jako hlavní řídil rozhodčí Šob, sledovalo 270 diváků.

Sestava Slavoje: Trnka – Švec, Kabele, Dudák, Mravec (46. Svoboda) – Tůma, Novák (46. Persán), Beránek, Wagner (72. Hofmann) – Babka, Klivanda.

Rokycanským tedy nebylo nic platné otočení výsledku a výhra 5:2 nad Čížovou.

Krumlovští slavojáci zakončili sezonu ziskem 37 bodů a obsadili ve výsledku nesestupovou třináctou příčku. Bodově srovnaní Jankovští jsou díky lepší bilanci vzájemných zápasů se Slavojem po podzimní výhře 3:0 dvanáctí.