Debakl pod Kletí

Křemže – Borovany 1:7 (1:3), branky: Edelman – Bellovič 2, Račák, Pileček, Bujnovský, Burda, vlastní.

Hned po rozehrání šli hosté do útoku a centr do vápna poslal hlavou do vlastní sítě Brabec na 0:1. V polovině poločasu domácí přece jen zvedli hlavy, střelu Kaňky ještě vyškrábl gólman Brejžek ze šibenice na tyč, ale pak Edelman prokázal zkušenost a ze sóla srovnal na 1:1. Jenomže v rozmezí 31. až 39. minuty hosté odskočili na 1:3, za tři minuty po změně stran prostupnou domácí obranu potrestali dalšími dvěma góly a rezignovaní domácí pak ještě dostali další dva hřebíčky do rakve. Je pravdou, že domácím chyběli třeba stoper Filip nebo zraněný   Rolník, ale to na podobný „výkon" nemůže být omluvou!

A to potvrzuje i křemežský trenér Jiří Reitinger: „Přístup našich hráčů, ať už těch, kteří hráli, nebo jiných, kteří se k zápasu nedostavili, je hodně špatný. Tak se o body prostě hrát nedá. Ráz zápasu udal vlastní gól z první minuty a i když jsme potom vyrovnali, tak v dalším průběhu už na hřišti existovalo jediné mužstvo, a to Borovany. Soupeř nám dal velkou lekci."

Sestava Křemže: Končok – Čondl, Novák, Brabec, Fleischmann – Matějka, Chromý, Novotný, Kaňka – Edelman, Panský.

Třikrát dotáhli

Suchdol – Č. Krumlov B 3:3 (2:2)

Už ve 4. minutě utekl domácí Heřman a prostřelil Trenčanského – 1:0. A když pak po rychlé  akci zakončil z vápna přesnou střelou na 2:0 znovu Heřman, vypadalo to se Slavojem špatně. Po střetu s domácím útočníkem navíc musel vinou zranění kolene střídat gólman Trenčanský a do branky šel útočník Podskalský. Slavojáci však bojovali, Mertlův trestný kop skončil ještě na tyči, ale po spolupráci Mertla se Žilenkem už Carda přehodil brankáře a snížil na 2:1. Za chvíli pak střídající Pimpara z otočky tečovanou střelou vyrovnal na poločasových 2:2.

Jenomže domácí opět odskočili, když se po faulu Podskalského pískala penalta, kterou jistě  proměnil domácí brankář Rácik – 3:2. Hosty pak postihla další rána, když vinou svalového zranění musel střídat útočník Carda, přesto slavojáci nakonec na půdě neporaženého týmu vybojovali cenný bod. Právě střídající Lacko pasem za obranu našel Žilenka, jenž  střelou k tyči vyrovnal na konečných 3:3.

„Bod ze Suchdola má velkou cenu. Třikrát jsme prohrávali, přesto jsme se vždy vrátili do hry a do poslední minuty bojovali o výhru. V závěru vyšlo nasazení Lacka a vysunutí Žilenka na hrot, když se oba podíleli na vyrovnání. Stínem utkání ale je zranění Trenčanského a Cardy. Na další zápas v Mladém musíme opět sestavit nový tým," posteskl si trenér Jan Petřík.

Sestava Slavoje: Trenčanský (25. Pimpara) – Fišer, K. Zatloukal, Wagner, Babinský – Žilenko, Kroupa, Mertl, Hermann – Podskalský, Carda (73. Lacko).