Syn dlouholeté opory pražské Sparty a bývalého reprezentanta Martina Haška na sebe upozornil už jako dorostenec (mj. v přípravě před dvěma roky nastřílel tehdy druholigovému Vyšehradu tři góly). V minulé sezoně jako hostující hráč Vlašimi ve II. lize odehrál 28 zápasů a v nich dal pět branek a na tři přihrál.

V podzimní části druhé ligy jste hájil barvy Vlašimi, jak se rodil váš přesun na jih Čech?
Co já vím, tak někdy začátkem prosince, teď už nevím, zda pan Vozábal, anebo pan Horejš, se ozval mému tátovi s nabídkou, zda bych to zkusil v Budějovicích.

Otec jistě zavolal vám a co jste na to říkal vy?
Pro mě, co se týče druhé ligy, to byla jasná volba. Chtěl jsem hrát o postup a zkusit něco nového.

Takže jste se ani nijak dlouho nerozmýšlel?
Byla tam ještě jedna nabídka a možnost eventuálně jít do ligy, ta ale nakonec padla, takže to rozhodování pro mě už bylo jednoznačné – a to Budějovice!

Říkáte, že Budějovice volíte i proto, že byste si chtěl zahrát s nimi o postup. Jenže to jste je neměli na závěr podzimu tady s Vlašimí porazit…
V tom já prsty neměl, já ten zápas sledoval v televizi, protože poslední měsíc jsem byl se zlomeným malíčkem mimo hru. Teď jsem hráč Budějovic a doufám, že jim ve snaze postoupit pomůžu.

To zranění se tudíž podílelo i na tom, že na rozdíl od minulé sezony, kdy jste ve Vlašimi odehrál skoro všechny zápasy a dal i pět gólů, jste se na podzim trefil jen jednou?
Než jsem se zranil, hrál jsem pravidelně a herní vytížení jsem tudíž měl. Ale formu jsem neměl takovou, jakou bych si představoval. Na jaře jsem dal čtyři góly, ale na podzim, kdy bych měl být zase o něco lepší, jsem paradoxně dal jen jeden. Takže doufám, že teď mé jaro v Budějovicích bude ještě lepší, než bylo to loňské jaro ve Vlašimi.

Jaký post v sestavě by pro vás byl ideální? Třeba podhrot?
Ve Vlašimi, kde jsme hráli systémem 4-4-2, jsem hrál klasického středního záložníka. Ale tady, co vím a co mi i trenér říkal, bych měl v systému 4-2-3–1 hrát spíš podhrot a vracet se i dozadu jako záložník. Ani to mi ale není cizí, hrával jsem to také na Spartě v dorostu. Tam ještě spolu s Matějem Pulkrábem, on hrál na hrotu, já byl pod ním.

Mohlo by v Dynamu pro vás být výhodou, že hodně kluků tu znáte právě ze Sparty?
Určitě. Znal jsem Kubu Peška, Patrika Čavoše i Jindru Staňka, z těch nových se znám s Honzou Vondrou. A samozřejmě i Jirku Klad᠆rubského a další kluky.

S jakým cílem do Budějovic přicházíte? Jak už jste se zmiňoval, zkusit zabojovat o první ligu?
Určitě, kvůli tomu jsem do Budějovic šel. Myslím si, že to ale není cíl jen můj, ale všech nás tady. Když se podívám na tabulku, šance tam rozhodně je.

VE STŘEDU DO JIHLAVY
Zimní přípravu fotbalisté druholigového Dynama zahájili už minulém pondělí, k prvnímu přípravnému utkání se však vydají až ve středu na Vysočinu, kde je čeká dvojzápas s prvoligovou Jihlavou.

Během deseti úvodních dnů zimní přípravy dostávali hráči Dynama řádně do těla, s přístupem svých svěřenců hráčů ale trenér David Horejš byl zcela spokojen. „Kluci nic nešidili,“ vyzdvihl budějovický kouč a dodal, že pozitivem je i to, že zatím se týmu vyhýbají zranění či nemoci. „V přípravě na Vysočině totiž odehrajeme proti prvoligovému soupeři hned dva zápasy. „Rozdělíme kádr na dvě jedenáctky, každý hráč by tudíž měl odehrát celých devadesát minut,“ poznamenal trenér Dynama.

Ten by měl být k dispozici jak nové adepty černobílého dresu Filipa Haška, Jana Vondru a Erika Puchela, tak i Patrika Švantnera, jenž se vrátil z hostování ve Varnsdorfu a šanci by měli dostat i dorostenci Jáša, Pařízek a Šplíchal, kteří v zimě byli z devatenáctky přeřazeni do přípravy áčka.

„Čeká nás na úvod hodně náročná prověrka,“ ke středečnímu dvojzápasu v Jihlavě (11 a 13) dodal trenér Horejš.