V posledním domácím utkání letošního ročníku třetí ligy hostily fotbalistky kaplického Spartaku soupeřky z Horní Břízy.

Kaplice – H. Bříza 7:0 (5:0)

Po pár vteřinách bohužel skončilo utkání pro Veroniku Bartyzalovou, která si přivodila nepříjemné zranění. Ve 3. minutě faulovala ve vápně hostující Fryčková rozběhnutou Koláčkovou – a pískala se penalta. K ní se postavila kapitánka Křivová, jenomže branku netrefila.

Bezbrankové skóre však nezůstalo dlouho. V 5. minutě se totiž z gólu mohla radovat Tereza Koláčková – 1:0. Ve 12. minutě už to bylo o dvě branky, když z pravé strany poslala do vápna pěkný centr Benedová a Koláčková hlavou překonala brankářku Šamanovou podruhé – 2:0.

Hostující hráčky se s přibývajícím časem osmělovaly a v polovině prvního poločasu předvedly kombinační akci, na jejímž konci Boudová šla sama na branku, ale místo zakončení volila ještě přihrávku na Červenou, a ta neměla seřízenou mušku. Ve 28. minutě pronikala na druhé straně do šestnáctky Benedová, byla nedovoleně zastavena – a druhý pokutový kop byl na světě. K míči se tentokrát postavila Veronika Jedličková a nezaváhala – 3:0.

O chvíli později trestný kop z hloubi pole zahrávala Koláčková, přesným pasem oslovila Veroniku Jedličkovou, která znovu překonala gólmanku Šamanovou – 4:0. A netrvalo dlouho a nejlepší střelkyně kaplického Spartaku Veronika Jedličková zkompletovala čistý hattrick, když skórovala po zpětné přihrávce od Tošilové – 5:0.

Po změně stran se obraz hry přece jenom změnil. Fotbalistky Horní Břízy už byly vyrovnanějším protivníkem a ve druhém dějství měly i několik slibných příležitostí ke skórování. V koncovce se jim však vůbec nedařilo, a tak branky dávaly znovu jen Kapličandy, které se v poslední desetiminutovce prosadily ještě dvakrát.

Po přesném centru Koláčkové přehodila brankářku V. Jedličková – 6:0. Poslední slovo si pak minutu před koncem vzala Zuzana Benedová, která zprava zatáhla míč až do vápna, dostala se až před brankářku a přesným zakončením uzavřela gólový účet zápasu na konečných 7:0.

„Neproměněná penalta nás nesrazila, rychle jsme vzápětí odskočili a pak už to byla jasná záležitost. Holky poslední domácí zápas zvládly perfektně. Mrzí mně jen zranění Veroniky Bartyzalové, která nám bude v rozhodujícím zápase sezony chybět," želel ztráty hráčky základu kouč Jaroslav Křiva.

Fakta – branky: 28. z pen., 32., 35. a 80. V. Jedličková, 5. a 12. Koláčková, 89. Benedová, rozhodčí G. Procházka, hráno bez karet, sestava Kaplice: Vocedálková – Kováříková, Vaňková (60. Černochová), Baštářová, Tošilová, Benedová, Tomášová, Koláčková, Bartyzalová (4. K. Jedličková), V. Jedličková, Křivová.

Sezonu zakončí fotbalistky Kaplice přímým soubojem o první místo, který se uskuteční v sobotu v Blatné (na podzim vyhrál Spartak 4:3).

Libor Granec, Karel Vosika