Premiéru v I. lize si útočník Dynama Zdeněk Linhart odbyl ve svých sedmnácti letech už loni v listopadu právě v Mladé Boleslavi, proti které naskočil i v sobotním loučení Dynama s podzimní částí I. ligy.

Šel jste na hřiště za nepříznivého stavu 0:1. Věřil jste, že byste mohli ještě zápas otočit?
V poločase jsme se chtěli nahecovat, připravit se na tu druhou půli, jít do toho naplno a zkusit co nejdřív dát gól. Myslím, že jsme si i určitý tlak vytvořili, bohužel ve finální fázi se nám nedařilo. Prostě jsme to tam nedotlačili a dát vyrovnávací gól se nám nepovedlo.

Přestože jste v poločase prohrávali, tomu, že jste šel na hřiště hned na začátku druhé půle, jste jistě byl rád?
Pochopitelně, že jsem byl rád, že mě tam trenér poslal na celý poločas. Měl jsem i jednu šanci, gól jsem ale bohužel nedal. Což pro mě bylo zklamání.

Ta šance přišla hned v prvních vteřinách druhé půle. Proč to nebyl gól?
Já to zkoušel vystřelit levačkou na zadní tyč, bylo to ale spíš tak nějak na náhodu. Ale stejně je škoda, že to tam nespadlo.

Škoda o to větší, že právě vy jste za celou druhou půli byl gólu nejblíž. Sice jste po přestávce jakýs takýs tlak měli, s výjimkou vaší střely ale nějakou další pořádnou šanci už ne.
Jak už jsem říkal, my sice tlak vyvinuli, taky dlouhé nakopávané balony tam byly, jenže Boleslav má obrannou fázi dobrou a my se přes ty vysoké stopery prosadit nedokázali.

Oproti předchozím zápasům jste nastoupili v dost obměněné sestavě. Myslíte, že určitá nesehranost byla znát?
Bylo to dané tím, že Táborský a Řezníček proti Boleslavi hrát nemohli a pár hráčů bylo zraněných či nemocných, takže sestava se skutečně dost změnila. Na to se ale vymlouvat nemůžeme. Měli jsme to uhrát i tak, jak jsme na hřišti byli.

I vy jste nedávno nějaké zdravotní potíže měl. Oč šlo?
Tři týdny jsem marodil se zády. Teď už jsem to ale dal do pořádku a před týdnem jsem už hrál i za Strakonice. Jsem v pohodě.

Za strakonickou farmu jste minule dal dva góly. Myslíte, že i to vám pomohlo k nominaci na zápas proti Boleslavi?
Je to možné. Asi ano.

Počítal jste s tím, že byste mohl naskočit na tak dlouhý časový úsek?
Když těch hráčů tolik vypadlo, tak jsem s tím, že bych alespoň na nějakou část hry mohl naskočit, docela počítal. Samozřejmě jsem moc rád, že se tak skutečně i stalo.

Jak ho viděl trenér Soukup

„Chtěli jsme přidat do druhé půle útočníka a z těch hráčů, co jsme měli na lavičce, se nabízel Němec, anebo právě Linhart," zdůvodňoval trenér Miroslav Soukup, proč proti Boleslavi dostal přednost osmnáctiletý mladík a dodal, že Linhart před týdnem odehrál výborný zápas za farmu ve Strakonicích, kde dal dva krásné góly.

„Navíc vypadal velice dobře i na tréninku a dle jedné varianty měl nastoupit hned od začátku, chtěl jsem mu tu šanci dát hned od první minuty. Nakonec šel až po půli a myslím, že se zapojil do hry dobře. Jenže míče, které v závěru při naší snaze o tlak měly lítat do šestnáctky, lítaly za branku, anebo byly hodně nepřesné. A útočník je vždy závislý na tom, jak kvalitní míče dostane ze zálohy," uzavřel trenér Dynama.