V áčkové skupině tonoucí Nová Ves inkasovala další debakl… V béčku pak trvá přetahovaná okresní dvojice o pomyslnou bramborovou medaili, když vyhrály čtvrtý Velešín i páté Větřní a oba před derniérou nadále dělí jediný bod.

Skupina A

Sezimovo Ústí – Nová Ves / Brloh 9:0 (5:0), branky: 25., 43. z penalty a 51. Šebek, 20. a 75. Šmíd, 10. Hoffmann, 30. vlastní (Vlček), 55. Hladík, 79. Kutner. Nová Ves na hřišti druhého málem schytala desítku a po výhře Hradiště klesla až na samé dno tabulky.

„Prostě nejsou lidi! Co jiného k tomu říct? Současně hrálo béčko a my jeli jen s náhradním gólmanem, který navíc musel jít do hry, když se zraněným kolenem už po čtvrthodině odstoupil mladý Anderle. Tím se nám prakticky rozpadla obrana a po všech stránkách lepší soupeř si s chutí zastřílel. Už to jen dohráváme a s fotbalem to nemá nic společného," hořce konstatoval novoveský trenér Lubomír Půlpán.

Sestava Nové Vsi: Černý – Brych, Anderle ml. (15. Poula), Anderle st., Frühbauer – Vejvoda, Vlček, Pouzar, Švarc – Hüttner, Tejko.

Skupina B

Velešín – Roudné B 1:0 (0:0), branka: 90. Grznárik (ČK 0:1 – 90. Vávra). Velešínští udolali o záchranu usilující roudenské béčko až v úplném závěru.

„Roudné potřebovalo vyhrát, my se chtěli v posledním domácím zápase také loučit výhrou, takže se dlouho hrál takový opatrný fotbal s minimem šancí. V první půli měl dobrou příležitost Rozkošný, ale zblízka netrefil. Rozhodla až povedená akce z poslední minuty, kdy míč po křídle zatáhl Fišer, ve vápně našel Grznárika, který si položil gólmana a skóroval do prázdné. Tím jsme splnili povinnost a příště si pojedeme užít poslední zápas na Slávii, kde se vždy hraje pěkný fotbal," těší se už na derniéru velešínský kormidelník Stanislav Kysela.

Sestava Velešína: Schneider – Severa, Trummer, Opekar, Šváb – Fišer, Falc, Rozkošný, Zatloukal – Grznárik, Semerád (70. Mikeš).

Větřní – Hrdějovice 2:0 (1:0), branky: 25. a 66. Gutheis. Větřínským se kýžená odveta za podzimní prohru a tři červené z Hrdějovic povedla, i když nastoupili bez zraněného hrajícího kouče Ginzela i dalšího klíčového hráče Weinharda.

„Přišlo mi, že Hrdějovičtí přijeli odevzdaní. Bylo jich sice třináct, ale půlka z nich hrála prý dopoledne za béčko, takže postupně hosté úplně odešli fyzicky a vůbec nehrozili. Za celý zápas jsme pustili do jediné šance Suchana a on nedal. V poklidném tempu jsme pak zaslouženě vyhráli. Vyzdvihnu výkon kapitána Gutheise, který opět byl nejlepší na hřišti," chválil tentokrát nehrající trenér Zbyněk Ginzel.

Sestava Větřní: Pavelka (87. Dobrovodský) – Štich (90. Vegeš), Pils, Adamíček (85. Hronek) – Přibyl, skok, Poláček, Gutheis, Bordač – Peťule (43. Dvořák), Chupík (70. P. Kotlár).