A v lepším rozpoložení šel do záchranářského derby větřínský tým, jenž nastupoval nabuzený předchozí výhrou na horké půdě budějovické Lokomotivy. Naproti tomu hosté v barvách FK Nová Ves/Brloh přijeli napravovat domácí debakl s Chýnovem i s cílem oplatit soupeři podzimní prohru z vlastního trávníku (2:3), a to se jim podařilo.

Větřní - Nová Ves/Brloh 0:3 (0:2)

Hosté také začali aktivně a už ve 2. minutě po prvním rohu napálil odražený míč Chmelař jen kousek vedle Pavelkovy svatyně. Domácí kontrovali tvrdou střelou Sikuty zpoza vápna, kterou Poula vyrazil. První gólový moment přinesla 12. minuta – a radovali se hosté. Ti využívali každé možnosti k rychlému kontru, po jednom z nich prošel zprava Ďurica, přetaženým centrem našel nabíhajícího Jana Postla, jenž z voleje a s pomocí teče obránce otevřel skóre – 0:1.

Další brejk o pár minut později zakončil Fischer těsně vedle. Podruhé tato taktika hostů slavila úspěch ve 40. minutě, kdy ze spolupráce s Ďuricou těžil tentokrát Fischer a upravil na 0:2.

Ve zbývajícím čase první půle se domácí mohli dostat do kontaktu, když se tváří v tvář Poulovi ocitl J. Šustr, ale brankáře nepřekonal.

Do druhé půle domácí provedli hned dvojnásobné střídání, přeskupili řady, byli aktivnější, ale veškerý vítr z plachet jim vzala 57. minuta, kdy tragickou malou domů Jílka vystihl všudybyl Ďurica, obešel vybíhajícího Pavelku, následně ještě předložil Fischerovi, pro kterého nebyl problém do odkryté branky přidat svůj druhý úspěch a pojistku na nečekanou, ale zaslouženou výhru předposledního týmu tabulky.

Větřínským nebyl přán ani čestný úspěch, protože dorážku Duška po rohu vychytal Poula, gól střídajícího Sukdoláka pro ofsajd neplatil a Homer v poslední šanci neměl řádně seřízenou mušku.

Nová Ves si pátou výhrou v sezoně polepšila na šestnáct bodů, ale zůstává předposlední. Větřní má o tři body více, je aktuálně v tabulce jedenácté – a starosti nekončí.

Sestava Větřní: Pavelka – Jílek, Ginzel, Soukup, Dušek – L. Šustr (46. Sukdolák), Skok, Sikuta, Dvořáček (46. M. Kotlár) – J. Šustr, Homer.

Sestava Nové Vsi: Poula – Brych, Wohlgemuth, Jiří Anderle ml., Chmelař – J. Postl, Z. Sekera (65. M. Sekera), Jiří Anderle st. (87. Baier), Vejvoda – Ďurica, Fischer.

Hrající trenér Zbyněk Ginzel (Větřní): „Po individuálních chybách jsme dostali laciné a zbytečné góly, a to rozhodlo. Budu se znovu opakovat, ale s takovým přístupem se o záchranu prostě nebojuje. Je to všechno v hlavách hráčů, kteří si musí uvědomit, že jakékoliv podcenění se v této soutěži nevyplácí s žádným soupeřem."

Trenér Karel Švarc (Nová Ves): „K zápasu jsme tentokrát přistoupili zodpovědně. Hodně znát byl návrat Wohlgemutha, který byl nejlepším hráčem na hřišti. Pochválím i Zdeňka Sekeru, který hrál po delší době v základu, navíc na těžkém postu v záloze a zhostil se toho velmi dobře. V důležitých momentech nás podržel brankář Poula. S výhrou jsme samozřejmě spokojení a tři body chceme potvrdit doma v zápase s Hrdějovicemi."